Petak, 25. jul 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Bombaski napad u Zemunu - insceniran

Predsednik SRS izjavio da je juce bio u zvanicnoj audijenciji kod novoizabranog predsednika SRJ i da je bacanje bombe na fotokopirnicu delo proustaskog lobija

Beograd. - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj saopstio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da je bio u zvanicnoj audijenciji kod novoizabranog predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica.

- Razgovarali smo o najvaznijim pitanjima unutrasnje i spoljne politike - rekao je Seselj, i dodao da bi bilo "nepristojno javno prepricavati sadrzaj razgovora".

Na pitanje da li je bilo razgovora o njegovoj predsednickoj kandidaturi za republicke izbore, Seselj je rekao da nije, i da nije ni ocekivao da se predsednik savezne drzave mesa u izbore na republickom nivou.

Milosevic je, prema njegovim recima, primao predsednike parlamentarnih stranaka koje na saveznom nivou imaju dovoljno poslanika za formiranje poslanickog kluba.

Komentarisuci bombaski napad na fotokopirnicu u Zemunu, koja vazi za nezvanicno sediste Saveza nezavisnih gradjana "Za Zemun", Seselj je rekao da je to u nadleznosti MUP.

- Srpska radikalna stranka osudjuje svaki terorizam. Konkretna bomba je prilicno sumnjiva, s obzirom na metode kojim se sluzi proustaski lobi. Sve vise sam ubedjen da je incident insceniran, da bi ustaska stampa imala o cemu da pise - rekao je Seselj.

Upitan da li ocekuje uvodjenje prinudne uprave u Zemunu, lider SRS je odgovorio odrecno, i dodao da za to nema razloga, jer tamo "lokalna vlast deluje najbolje u Srbiji". Seselj je rekao i da ne ocekuje zabranu svoje stranke, "jer za to nema pravnog osnova" i dodao da bi eventualna samovolja vlasti bila kontraproduktivna.

Lider SRS je osudio "rezimske udare na lokalne radio i TV stanice" i dodao da se zalaze za njihovu legalizaciju u skladu sa zakonom i principima trzisne konkurencije. On je najavio i intenziviranje predizborne kampanje radikala, cije ce teziste biti na ekonomskom i socijalnom programu i dodao da toj stranci "odgovara antiradikalska kampanja koju vode izdajnicke snage kroz medije koje finansiraju Soros i strane obavestajne sluzbe, kao sto su Blic, Dnevni telegraf, Demokratija, Nasa Borba, Danas i Studio B".

V.D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /