Petak, 25. jul 1997.

OPOZICIJA O INAUGURACIJI SLOBODANA MILOSEVICA

Zamalo, pa krunisanje

Inauguraciju Slobodana Milosevuca na mesto predsednika SRJ poslanici opozicije su, uglavnom, bojkotovali. Na svecanoj sednici nasli su se poslanici Srpske radikalne stranke i dva predstavnika koalicije "Vojvodina", Sredoje Mihajlov i Mile Isakov. Maju Gojkovic, koja je sa Mihajlovim i Isakovim razgovarala o nekim vojvodjanskim temama, zamolili smo da prokomentarisu Milosevicev izbor.

- Ovo je bilo, kako bi moja generacja rekla, svecanost u nasoj maloj firmi. Predsednik je procitao zakletvu, da li ce se on nje pridrzavati ili ne to cemo tek videti. Radikali nemaju bas neko lepo iskustvo sa predsednicima Jgoslavije i Srbije, koji su na velika vlata ulazili, ali su na mala vrata izlazili, kada su to radikali odlucivali. Sto se tice Milosevicavog govora, najiskrenije da vam kazem da na njega nisam ni obracala paznju. Do sada je on davao velike izjave, a mala dela, pa ga nisam ni slusala, rakla nama je Maja Gojkovic

- Ako bude ispunio sve sto je obecao, onda ce biti dobro, ali ja licno sumnjam. I do sada je uglavnom jako lepo obecavao, a radio suprotno i naneo ovoj zemlji toliko nevolja da tesko da moze da se izvadi, cak i da se ovo sto je obecao realizuje, kaze Mile Isakov.

- Sudeci po obezbedjenju, a kako znamo da se nova sednica moze na brzinu ogranizovati, uplasli smo se da ce danas biti organizovano krunisanje. Jeste da se predsednik nije zakleo na Jevandjelju, ali verujem da je predsednik castan covek i da ce svoja obecanja ispuniti, izjavio je Sredoje Mihajlov.

V. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /