Petak, 25. jul 1997.

MILOVAN MARJANOVIC JUCE NAPRASNO DEMANTOVAO KAKO JE PRIZNAO DA JE FALSIFIKOVAO GLASOVE NA LOKALNIM IZBORIMA U NISU

Nije krao nego pomogao

Odbornik SPS-a demantovao izjavu koju je dao pre tri sedmice na zasedanju SO, a koja je iznenadila gradjane da je samo "pomogao Zivkovicu da prodje vise odbornika DS nego SPO, kako bi on mogao da postane gradonacelnik"

Odbornik (SPS) niske SO Milovan Marjanovic juce je naprasno demantovao da je na poslednjem zasedanju Skupstine grada priznao da je krao glasove na proslogodisnjim lokalnim izborima "ali od SPO za DS, kako bi Zoran Zivkovic mogao da postane gradonacelnik".

"Ja nikada nisam rekao da sam falsifikovao izbore na racun SPO u korist DS.To je prozivka bez dokaza. Nikada nisam falsifikovao izbore jer nisam bio clan GIK, i ne znam otkud optuzbe na moj racun kada je supruga gradonacelnika Zivkovica tu bila. Ja sam samo rekao da sam pomogao Zivkovicu da postane predsednik Skupstine grada tako sto bi sto manji broj odbornika SPO prosao u Skupstini, sto odgovara DS", rekao je Marjanovic na pres konferenciji niskih socijalista.

Marjanovic je rekao da su gradonacelnik Zivkovic i sekretar SG Nevenka Stojkovic navodno trazili od njega da ne vrati odbornicki mandat, mada je radnik gradske uprave, kako njegovo odbornicko mesto ne bi dobio odbornik iz SPO, koji je bio drugi po broju glasova. "Ubedjivali su me da bi to narusilo ravnotezu izmedju SPO i DS", rekao je Marjanovic.

Pomenuti odbornik je dodao da "ima dokaz da na sednici SG nije priznao da je falsifikovao izbore", jer je "iste veceri dobio video kasetu od anonimnog prijatelja iz Niske televizije", na kojoj nema takve izjave. Prema njegovim recima, krivicna prijava koju je protiv njega podneo republicki poslanik (SRS) Dragoljub Stamenkovic, zato sto je navodno "priznao da je izvrsio krivicno delo falsifikovanja izbora i glasova je samo politicki marketing". Krivicnu prijavu koju je protiv njega podneo gradonacelnik Zivkovic zbog klevete prokomentarisao je recima: "On je javna licnost i ima pravo da se vredja."

Ovakav demanti odbornika (SPS) Marjanovica usledio je posle tri sedmice od skupstinskog zasedanja na kojem je svojim neobicnim priznanjem iznenadio i novinare i gradjane Nisa. Prilikom rasprave o razresenju clanova GIK koje je PO "Zajedno" tuzila da su svesno remontovali izborne rezultate u korist SPS, Marjanovic je iznenada rekao da tu ima istine.

"Pomogao sam Zivkovicu da prodje vise odbornika DS nego odbornika SPO da bi on mogao da postane gradonacelnik. Dogovorio sam se sa njim da kao odbornik prodjem ja, a da ne prodje odbornik SPO Miodrag Stankovic", doslovno su tada zabelezili izvestaci reci odbornika (SPS) Marjanovica, koji doista nije bio clan GIK, ali joj je, kao rukovodilac obezbedjenja u SG, u kojoj je ona zasedala, bio veoma blizu.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /