Petak, 25. jul 1997.

U BIJELJINI ODRZANA SJEDNICA SENATA REPUBLIKE SRPSKE

Banjaluka i Pale pomirili stavove?

Dogovoreno formiranje koordinacionog tela kojim ce naizmenicno predsedavati Biljana Plavsic u Banjaluci i Momcilo Krajisnik na Palama

Bijeljina. - Na saziv predsjednice RS Biljane Plavsic juce je u Bijeljini odrzana sjednica Senata RS kojom su uz predsjednicu predsjedavali Momcilo Krajisnik, clan Predsjednistva BiH, i Aleksa Buha, ministar inostranih poslova RS.

Po zavrsetku sedmocasovne sjednice, izlazeci iz zgrade SO Bijeljina, Krajisnik je samo rekao da je to bila dobra i uspjesna sjednica. Predsjednica Plavsic u sali SO izjavila je da se raspravljalo o politickoj situaciji, odnosno ustavnoj krizi u RS i da se moglo cuti dosta dobrih misljenja i prijedloga.

Clan Senata Gojko Djogo je, po zavrsetku sjednice, procitao saopstenje u kome se iznosi zabrinutost zbog sukoba medju politicarima RS, sto moze dovesti do slabljenja RS, i njenog unistenja utapanjem u Federaciju BiH.

Senat je donio i zakljucke kojima se trazi prestanak medjusobnih sukoba i optuzivanja, obavezno prihvatanje svih odluka Ustavnog suda, da se vladi omoguci rad zbog izbora, da se eventualni parlamentarni izbor odrze poslije lokalnih da se ne podlegne ucjenama medjunarodne zajednice vezanim za hapsenje optuzenih, da se oformi koordinaciono tijelo kojim ce naizmjenicno predsjedavati Biljana Plavsic i Momcilo Krajisnik u Banjaluci, odnosno na Palama, da se preispitaju dosadasnje ishitrene odluke organa i rukovodilaca.

Sve dok se ne uspostavi pravni i ustavni legitimitet drzavnih organa Senat ce davati svoje prijedloge i savjete rukovodecim tijelima.

S. Pazarac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /