Subota, 26. jul 1997.

VUK DRASKOVIC U IZJAVI ZA "NASU BORBU"

Kandidovanje Panica usmereno protiv mene

Zoran Djindjic i Vesna Pesic nisu postovali sporazume pa je sada kasno da gledaju u SPO. Ako Miloseviceva obecanja postanu stvarnost, nemamo nijedan razlog da ne izadjemo na izbore, porucio lider SPO

Beograd. - SPO ce cekati da vidi da li ce Miloseviceva obecanja postati stvarnost. Ako sve onako bude uradjeno kao sto je obecao, SPO nema nijedan razlog da ne izadje na izbore - istakao je Vuk Draskovic u izjavi za "Nasu Borbu"

U slucaju da se ostale opozicione stranke odluce za bojkot, SPO ce opet izaci na izbore - ukoliko se ispune zahtevi o deblokadi drzavne TV, otvaranju lokalnih medija, obezbedjivanju visestranacke kontrole na Kosovu i stranih posmatraca po raspisivanju izbora. "Ja nisam predsednik ostalih stranaka, nego SPO", kaze Draskovic nezeleci da komentarise da li bi odluka SPO mogla da utice na ostale stranke da izadju na izbore.

Ocene dojucerasnjih koalicionih partnera i lidera ostalih opozicionih stranaka da je SPO odustao od odrzavanja okruglog stola Draskovic negira:

- SPO nije odustao od sustine okruglog stola. Sustinu drugog dela Gonsalesovog izvestaja diskutovao sam sa Milosevicem i on je obecao ispunjenje elemenata tog okruglog stola. Odrzavanje okruglog stola za koji se SPO uporno zalagao, porusili su gospodin Djindjic, Vesna Pesic, gospodin Kostunica, gospodin Seselj i svi ostali lideri parlamentarnih stranaka opozicije koji su isli na razgovore o izbornim uslovima u Vladu Srbije, umesto da su, kao i SPO, insistirali na okruglom stolu cije bi se odluke donosile opstom saglasnoscu ili dvotrecinskom vecinom i cije bi sednice prenosila drzavna televizija. SPO se jedini drzao ovoga, drugi su to prekrsili i omogucili socijalistima da caskanje kod Marjanovica i Vucelica proglase za okrugli sto - kaze lider SPO i dodaje:

- Da su moji bivsi koalicioni partneri sledili SPO i postovali sporazume umesto sto su rusili sve sporazume, imali bismo okrugli sto. A sto oni sada gledaju u SPO mozda je to malo kasno.

Na pitanje da li ocekuje da SPO bude izlozen kritikama stranaka koje su potpisnice sporazuma o bojkotu, Draskovic kaze da ce se neko verovatno potruditi da plasira glasine kako SPO pregovara sa SPS, sto se mnogo puta pominjalo pre svih dosadasnjih izbora.

- Noz u ledja sam uvek dobijao od opozicije. To ocekujem i sada. Uostalom, najava Milana Panica da ce se kandidovati za predsednika Srbije jeste najava - ne da ce se kandidovati protiv SPS kandidata, vec protiv mene - smatra Draskovic.

Lider SPO u izjavi na nas list kaze da je zvanicno saopstenje izdato nakon sastanka iz Milosevicevog kabineta realno i istinito samo u drugom delu, dok o Milosevicevom zalaganju za mir i prosperitet Jugoslavije nismo razgovarali. Draskovic je ponovio da je na sastanak pozvan kao lider politicke stranke koja ima poslanicki klub u saveznom parlamentu, a da je za sastanak obavesten licno telefonom i zvanicnim faks-pozivom

J. Kosanic

SPS ocekuje izlazak svih opozicionih stranaka na izbore

Predsednik SRJ Slobodan Milosevic je spreman da ispuni zahteve koje je Vuk Draskovic izlozio na prekjucerasnjem sastanku, potvrdio je za nas list visoki funkcioner SPS. U SPS ocekuju da ce SPO nakon toga izaci na izbore, a zatim i sve ostale opozicione stranke, svesne da bojkotom imaju neizvesnu politicku buducnost.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /