Subota, 26. jul 1997.

NISKA "ZAJEDNO" OCEKUJE ZATVARANJE TELEVIZIJA UPRKOS RAZGOVORIMA MILOSEVIC-DRASKOVIC

Formiran dobor za odbranu slobodnih medija

Nis. - Predstavnici niske koalicije "Zajedno" saopstili su juce da "ne shvataju ozbiljno" obecanja predsednika SRJ Slobodana Milosevica da ce prestati ukidanje slobodnih elektronskih medija u Srbiji, koje je dao u razgovoru sa predsednikom SPO u Belom dvoru.

"Ne mozemo da uzmemo kao ozbiljno Milosevicevo obecanje da ce prestati ukidanje nezavisnih elektronskih medija po Srbiji, jer dobro pamtimo sva njegova obecanja koja nije ispunio", rekao je na pres konferenciji "Zajedno" potpredsednik niske DS Goran Ciric.

Portparol GSS u Nisu Vladimir Cvetkovic je pozvao gradjane da pronadju jos malo snage da odbrane svoje elementarne slobode i dodao da "put gasenja elektronskih medija vodi u gasenje stranaka u Srbiji".

Na pitanje novinara da li licno veruje u obecanja koja je Milosevic dao Draskovicu da nece biti gasenja elektronskih medija i da ce se ponovo pustiti u rad oni koji su zatvoreni, portparol niskog SPO Oliver Injac je odgovorio: "Gospodin Milosevic je nebrojeno puta pricao jedno, radio drugo, a posledice toga su bile nesto trece."

Predstavnici niske "Zajedno" saopstili su da su niski odbori SPO, DSS, GSS, Socijaldemokratije, koalicije "Preporod" i DS formirali Odbor za odbranu slobodnih medija koji ce dejstvovati u skladu sa razvojem situacije u gradu. Ovaj odbor poziva sve politicke partije, vanstranacke organizacije i gradjane da ustanu u zastitu medijskih sloboda i prava na informisanje, navodi se u saopstenju odbora.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /