Subota, 26. jul 1997.

PREDSEDNIK ALBANIJE REDZEP MEJDANI IMENOVAO PREMIJERA

Fatos Nano formirao vladu

Tirana, Rojter. - Novoizabranom predsedniku Albanije, Redzepu Mejdaniju, mandatar za premijera i predsednik Socijalisticke partije Fatos Nano predocio je juce sastav svog kabineta.

Mejdani, koga je parlament izabrao u cetvrtak tokom prvog zasedanja posle izbora koji su sa vlasti svrgnuli Demokratsku partiju i njenog lidera i dosadasnjeg sega drzave Salija Berisu, krenuo je da brzim potezima uspostavi drzavnu administraciju. Odmah po naimenovanju na duznost sastao se sa Nanom, ponudio mu da oformi vladu, da bi vec juce novi ministri polozili zakletvu u nekadasnjoj vili pokojnog kralja Zoga u blizini Tirane.

Arben Malaj, ministar za finansije u privremenoj vladi zadrzao je svoje mesto i u novom sastavu dok je Baskim Fino, privremeni premijer, postao zamenik predsednika kabineta. Sef diplomatije je Paskal Milo, profesor istorije i zamenik lidera Socijaldemokratske partije - glavnog koalicionog saveznika socijalista. O ekonomiji zemlje brinuce Ilji Bufi, socijalista koji je bio premijer vlade nacionalnog jedinstva 1991. i '92. Vodecu ulogu u vracanju bezbednosti drzavi u kolapsu imace arheolog i vodja Demokratske alijanse, ministar unutrasnjih poslova Neritan Ceka.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /