Subota, 26. jul 1997.

NEOBUZDANA PROVOKACIJA "ZEMUNSKIH NOVINA" ZA SADA BEZ POSLEDICA

Nadlezni "prevideli" nacionalnu mrznju

Na naslovnoj strani poslednjeg broja "Zemunskih novina" objavljena fotografija sedmogodisnjeg decaka koja lici na poternicu za nekim clanom proustaskog lobija

Poternica za sedmogodisnjakom:
Faksimil prve strane "Zemunskih novina"

Beograd. - Najnoviji broj "Zemunskih novina", koje na naslovnoj strani, poput poternice, objavljuju fotografiju iz hrvatskog pasosa sedmogodisnjeg decaka Darija Barbalica, izazvalo je gnusanje i ostro reagovanje svih, osim onih kojima je to profesionalna duznost.

Okruzni javni tuzilac Miodrag Tmusic, nadlezan za stampu, zvanicno "nije tu", a "Nasa Borba" nezvanicno saznaje da ce on u ponedeljak "videti" da li ima osnova za sumnju da se ovakva naslovna strana i oko 20 stranica teksta, u kojima se otvoreno poziva na linc nesrpskog stanovnistva, mogu smatrati krivicnim delom raspirivanja nacionalne mrznje.

Zamenik javnog tuzioca Nenad Ukropina nije video "Zemunske novine", a nije ih videla ni ministarka za informacije Srbije Radmila Milentijevic. Videli su i reagovali Gradjanski savez Srbije, Helsinski odbor za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i uznemireni gradjani Zemuna.

J. Kocijan

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /