Nedeljna, 27. jul 1997.

RTS IZABRAO SRJ PREDSEDNIKA

Zvezdara nece pasti

RTS je poslala u Nis, Pristinu, Pozarevac, Glogovac i Malu Krsnu mlade reportere, recimo, Milorada Komrakova ili Dragoljuba Milanovica, koji su prepadali ljude po haustorima, postavljajuci im pitanje od 32.000 centi: "Kako se osecate nakon sto je PIP (Par Iz Pozarevca) ostvario sve vase snove?"...

Pise: Petar Lukovic

Nikad necu da zaboravim jedan TV "Dnevnik" iz 1974. godine; tog dana, u Skupstini SFRJ (danas: Savezna skupstina) inaugurisan je Famozni Ustav (danas: dokazani antisrpski dokument), pred kojim su u stojecem stavu, zagrljeni, ukrstenih ruku aplaudirali Svi Delegati Nasih Buducih Pomahnitalih Naroda & Narodnosti na celu sa dozivotnim Predsednikom J.B. Titom (danas: Predsednik SRJ). Tadasnja Televizija Beograd (danas: RTS) u drugom "Dnevniku" koji je i onda pocinjao u 19.30 - pored celovecernjeg igranog izvestaja iz Skupstine, petosatnog govora druga Tita, iskrene cestitke Dragana Tomica drugu Titu, ustavotvornih suza Aleksandra Bakocevica i prizora radosti pozarevackih komunista predvodjenih 24-godisnjim pionirom Slobodanom Milosevicem - emitovala je Anketu medju "radnim ljudima i gradjanima Srbije".

Mladi reporter, recimo, Dusan Mitevic, zatekao se u Nisu i s mikrofonom pohitao ka saobracajnom milicioneru (danas: saobracajni policajac) koji je u zloglasno Titovo vreme, kao pripadnik srpskog naroda, morao da regulise saobracaj stojeci na okruglastom, antisrpskom postolju usred nepostojecih niskih Avenija. Sav uzbudjen a narocito ustreptao zbog Proglasenja Istorijskog Ustava (PIU), mladi reporter, recimo, Dusan Cukic, uhvatio je saobracajca na delu, postavivsi mu pitanje od 64.000 dolara: "Kako se osecate nakon PIU?". Znajuci da drugi "Dnevnik" gledaju drug Tito, Jovanka, pokojni Aleksandar Rankovic, Dragan Tomic a verovatno Par Iz Pozarevca (PIP), saobracajac from Nis nije se dao zbuniti; gledajuci u lice mladog reportera, recimo, Predraga Vitasa, uniformisani organ odlucno je izjavio: "Ovo je najsrecniji dan u mom zivotu".

Gledajuci drugi TV "Dnevnik" 23. jula a 23 godine kasnije (zasto mi se Ljubisa Trgovcevic ne Javlja kad mi je najvise potreban?), ispravno mi se ucinilo da je Duh Niske saobracajne milicije - neunistiv; ovog puta, istina, nismo proglasili Ustav nego Predsednika, ali su policijski refleksi ostali isti. RTS (juce: Televizija Beograd) poslala je u Nis, Pristinu, Pozarevac, Glogovac i Malu Krsnu mlade reportere, recimo, Milorada Komrakova ili Dragoljuba Milanovica, koji su prepadali ljude po haustorima, postavljajuci im pitanje od 32.000 centi: "Kako se osecate nakon sto je PIP ostvario sve vase snove?".

Jedan postar, sedeci na motorciklu u pokretu, u odusevljenju je digao ruke, uspevsi samo da kaze da je Predsednik Milosevic (PM) "najpametniji politicar kojeg smo ikad preporuceno imali"; muskobanjasto lice s maramom i sanerskim crtama lica pozdravilo je "vreme odgovornosti" i "Srbiju u pokretu", objasnjavajuci da ce nas PM konacno a kolektivno povesti u PM; SPS simpatizerka uskliknula je s ljubavlju Svetitelju Slobi, SPS simpatizer penzionerske orijentacije zakljucio je da cemo da zivimo "ki bog", omladinka od 46 godina shvatila je PIP-Pobedu kao "novi erotski podsticaj"... Sto se, razumljivo, nije ni moglo uporediti sa kritizersko-culno-penetrirajucim izjavama Milorada Vucelica ("Mislim da je na celo SRJ dosla licnost koju do imbecilnosti obozavam"), Momira Bulatovica ("Crna Gora Slobina biti mora") ili Zeljka Malog Simica ("Ovo je za Dusanku & mene najseksualniji dan u zivotu").

Odu radosti, po obicaju, u nekoliko ljubavnih amandmana, pred TV kamerama, ispricao je Dragan Jugopetrol Tomic; to sto je postao Upravnik Duznosti (UD) Predsednika Srbije - odmah je objasnio - strogo je po Ustavu iz 1974. godine; PM mu je bas jutros (pismom) ostavio Drzavu Na Raspolaganju dok po nju ne dodje Zoran Lilic; u medjuvremenu, Srbija Je U Pokretu, neuhvatljiva, Sva U Reformama (SUR), kakva li ce tek biti SRJ kad je na njenom celu On, Najveci Sin Nasih Naroda & Narodnosti, Oktanska Legenda - UD ne sme ni da pomisli. Zato je tu direktor JAT-a Zika Petrovic da vazduhoplovno objasni kako je Izbor PM Za Predsednika SRJ "kerozinski podsticaj" za njegovu Comp. koja jedva ceka da Slobodana vozi "sirom sveta, u njegove mirotvorne misije". Namestajuci kaziprstom politicku dioptriju, drug Zika je dodao da je JAT druga Predsednika "vozio u Pariz i Dejton" i da jedva ceka da ga vozi na "druge destinacije".

Sudeci po cestitkama iz celog sveta (RTS: "koje stalno pristizu"), drug Predsednik Milosevic bi uz pomoc Zikinog JAT-a mogao da otputuje u "svecanu i radnu posetu" Libijskoj Dzamahiriji (odakle mu je puk. Gadafi poslao samohodni telegram s najboljim zeljama), eventualno u Pjongajng (sin Kim Il Sunga - Sinkim Il Sung pozeleo je da ga Predsednik Milosevic usvoji; ako treba, dodao je Sinkim Il Sung, i on ce se, kao Marko M, ofarbati u plavo; mladi u Severnoj Koreji obozavaju plave Madonne iz Pozarevca), mozda u Havanu (Fidel Kastro poslao je PM erektivnu secernu trsku u znak tradicionalnog erektivnog prijateljstva izmedju Nasih Zasecerenih Naroda) ili u uvek prijateljsku Grcku (ciji predsednik nije zaboravio Legendarni Slobodanov Predlog Za Konfederaciju Uze Srbije & Grcke).

Onda smo u 21.20 videli Prvu Specijalnu Emisiju O PIP (PSEOPIP), sve sa Anketom (ukljucujuci i postara sa sanerom); vec u 22.18 RTS je reprizirala PSEOPIP; negde oko ponoci pojavio se PIP glede prijema u Direkciji 23. jula Ljubise Trgovcevica; tacno u 1.04 zasula nas je spontana Anketa sa Prvog Programa, dok su u cast Novoizabranog Presidenta (NP) na Drugom programu istovremenu emitovali muzicku emisiju "JUL U JULU" (JUJ), u kojoj su se pojavile najvece JUL/rock zvezde Fen-X, Andjelko, B3, Rastko Jankovic, Dragan Tomic Petrol Band i, kao specijalni gost, Vojislav Seselj & His Fascist Zemun Orchestra.

Trenutno je cetiri ujutru; u TV "Izlogu" na Prvom programu RTS vec prodaju Predsednika SRJ na rate; ako kupite UD-deonice, dobijate Milorada Vucelica besplatno, ali to nije sve - pretplatom na ustavna objasnjenja dr Ratka Markovica sticete pravo da se odreknete dr Mire Markovic koja ne stanuje na Zvezdari i, nesrecnica, pojma nema da njen suprug nije Predsednik Zvezdare, mada je, kaze Tomic, pomenuti lik - Predsednik Necega sto se zove tzv. SRJ.

U svakom od ovih paranormalnih slucajeva - a svedoci su mi saobracajac iz Nisa & Ljubisa Trgovcevic - Zvezdara nije i nece biti deo tzv. Jugoslavije. Da budem precizniji: od 23. jula, javlja mi se da je Zvezdara vlasnistvo potpisnika ovog teksta. Ko drukcije kaze, klevece i laze. Ili, recima Slobodana Milosevica: "Lukovica lica cista/Sad se vidi ko je kolumnista!".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /