Ponedeljak, 28. jul 1997.

ZA SEPTEMBARSKE IZBORE

Tomic pozvao posmatrace OEBS

Beograd, Beta. - Predsednik Skupstine Srbije i vrsilac duznosti predsednika Srbije Dragan Tomic pozvao je u subotu Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da uputi posmatrace na predsednicke i parlamentarne izbore u Srbiji, zakazane za 21. septembar. Tomic je uputio pismo saveznom ministarstvu inostranih poslova u kome je zamolio da njegov poziv bude prenet parlamentima svih zemalja clanica OEBS koje su sa SR Jugoslavijom normalizovale odnose.

Portparol Srpskog pokreta obnove (SPO) Ivan Kovacevic pozdravio je poziv predsednika Skupstine Srbije Dragana Tomica posmatracima OEBS da nadgledaju predstojece izbore u Srbiji ali je ocenio da "treba sacekati i realizaciju". U izjavi televiziji "Studio B", Kovacevic je rekao da je "pitanje da li ce to biti posmatraci koji ce se setati po Srbiji i davati izjave ili ce to biti posmatraci koji ce kontrolisati ona izborna mesta u kojima se vec godinama konstatatuje izborna kradja u korist Socijalisticke partije Srbije".

Prema Kovacevicevim recima, suspenzija odluka o zatvaranju privatnih i lokalnih radio i televizijskih stanica "mora i zvanicno da stigne do tih stanica kao sto i 55 stanica koje su ukinute ranijim odlukama moraju ponovo da pocnu sa radom".

"Sve ono o cemu je Vuk Draskovic razgovarao sa Slobodanom Milosevicem i sva Miloseviceva obecanja uticace na odluku Glavnog odbora SPO o izlasku na izbore", rekao je Kovacevic. On je naglasio da od realizacije tih obecanja i njihovog sprovodjenja u praksi zavisi izlazak SPO na izbore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /