Ponedeljak, 28. jul 1997.

VELIKI USPEH JUGOSLOVENKI NA DRUGOM SVETSKOM KLUPSKOM PRVENSTVU U MADJARSKOJ

"Knjaz Milos" prvak sveta

Budimpesta. - Karatistkinje arandjelovackog "Knjaza Milosa" osvojile su zlatnu medalju na Drugom svetskom klupskom prvenstvu sveta koje je odrzano u Budimpesti. Roksanda Lazarevic, Biserka Tusevska i Sladjana Mitic, posle pet meceva, postale su sampionke sveta.

Takmicarke "Knjaza Milosa" do zlata su stigle pobedama nad italijanskom ekipom As Ponte di Pijavea (2:1), hrvatskog Dragovoljca (2:1), rumunskog Rapida (3:0), hrvatskog Tempa (5:4), da bi u finalu remizirale sa domacim predstavnikom Seinsikaja (1:1), ali su zlato uzele zahvaljujuci boljoj poen razlici (11:8). U finalnom okrsaju Roksanda Lazarevic je deklasirala Madjaricu Hegedsi sa 6:4, Sladjana Mitic je imala neresen rezultat sa Vordom (1:1), dok je Biserka Tusevska izgubila od jugoslovenske sampionke Tanje Petrovic (4:6), koja je nastupala za Seinsikaj.

Ekipu Knjaza Milosa, pojacanu makedonskom reprezentativkom Tusevskom koja nastupa za Student, predvodio je selektor zenske karate reprezentacije Jugoslavije Dragoslav Stojkovic. Ovaj uspeh je ostvaren u konkurenciji 98 klubova iz 24 zemlje sveta. Ostale nase predstavnice postigle su zapazene rezultate. Takmicarke Sloge iz Doboja ostvarile su plasman u cetvrtfinale, dok su Soko Stark i Hai Ken ispali u 2. kolu.

U konkurenciji muskaraca Naftagas je zauzeo peto mesto, posto su u borbi za bronzu porazeni od hrvatskog kluba Student (1:2). Radnicki Takovo osiguranje je u cetvrtfinalu porazen od turskog Istanbula dok su Soko Stark i Sloga iz Doboja ispali u 3. kolu.

Eliminisana "Kosovo Republika"

Budimpesta. - I na Drugom svetskom klupskom prvenstvu, kao i mnogo puta ranije, zabelezen je pokusaj Albanaca sa Kosova da svoju ekipu prijave kao sampiona "Kosova Republike". Slobodan Markovic, vodja puta i delegat Karate saveza Jugoslavije, ulozio je ostar protest kod Dzordza Popera, generalnog sekretara Evropske karate unije i ovaj tim je eliminisan sa spiska ucesnika sampionata u Budimpesti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /