Ponedeljak, 28. jul 1997.

SVETOZAR MAROVIC, POTPREDSEDNIK DPS CG

Poseta delegacije SPS otvara pitanje saradnje sa DPS

Podgorica, Beta. - Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Svetozar Marovic ocenio je da visoka delegacija Socijalisticke partije Srbije (SPS) dolazi danas u posetu crnogorskom predsedniku Momiru Bulatovicu kako bi "dala podrsku svom kandidatu" na predstojecim predsednickim izborima u Crnoj Gori. "To je okolnost koja za nas ne predstavlja iznenadjenje, to smo i ocekivali. I ovim povodom stari prijatelji se nalaze na jednom konkretnom zadatku, nadam se ne na stetu naroda, ali svakako na nacin koji u velikoj meri otvara pitanje karaktera, sadrzine i principa buduce saradnje DPS i SPS", izjavio je u subotu Marovic Televiziji Crne Gore.

Marovic je izrazio zaljenje sto "kolege iz SPS zaboravljaju ko je predsednik DPS Crne Gore" i ne pokazuju "postovanje za odluke Glavnog odbora i legalnih organa DPS". On je rekao da je za najavu posete delegacije SPS Momiru Bulatovicu saznao iz medija i izrazio ocekivanje da ce DPS dobiti vise informacija o tom razgovoru od Momira Bulatovica. Marovic je izrazio ocekivanje da ce "deo razgovora" Momira Bulatovica i delegacije SPS biti posvecen i promenama Ustava SRJ, navodeci da je Bulatovic na Glavnom odboru DPS glasao protiv predloga SPS za promenu saveznog ustava, ali da je u diskusiji "pokazao interesovanje za tu inicijativu". "Ne znam kakav ce biti epilog tih razgovora, ali sigurno znam da DPS nece prihvatiti nikakve ustavne promene na stetu Crne Gore i njene ravnopravnosti, jer buducnost SRJ vidimo u razvijanju ravnopravnosti, razvijanju demokratije i otvaranju zemlje, a ne na ugrozavanju tih principa", rekao je Svetozar Marovic.

Potpredsednik DPS je dodao da Momir Bulatovic sada "dobija ulogu koju je pre pet godina napadao", kada mu je protivkandidat bio Branko Kostic, a da SPS nastavlja da podrzava one kandidate koje DPS ne istice.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /