Ponedeljak, 28. jul 1997.

MUP ZABRANIOTRIBINU KOALICIJE "LISTA ZA SANDZAK"

Ometanje legalnog rada stranaka

Koalicija "Lista za Sandzak dr Sulejman Ugljanin prijavila je Sekretarijatu MUP Republike Srbije u Novom Pazaru odrzavanje javne tribine "Stanje u Sandzaku nakon uvodjenja prinudne uprave u SO Novi Pazar" za dan 24. jul 1997. u Koncertnoj dvorani Doma kulture.

Sekretarijat MUP-a Srbije u Novom Pazaru tribinu je zabranio uz pismeno obrazlozenje: radi sprecavanja ugrozavanja bezbednosti gradjana i imovine".

Ovom zabranom otvoreno se pokusava prekinuti javni i legalni rad politickih stranaka clanica Koalicije "Lista za Sandzak dr Suleman Ugljanin" koje su izlaskom na izbore 03. 11. 1996. g. iskazale da zele demokratski, tolerantno i politickim sredstvima da rijese status Bosnjaka i status Sandzaka u SR Jugoslaviji, saopstava Stranka demokratske akcije za Sandzak.

U godini predstojecih republickih izbora ovom zabranom se zeli razbiti jedinstvo rada politickih stranaka Koalicije, shodno njenom uspehu na prethodnim saveznim izborima.

Odlukom sekretarijata MUP-a u Novom Pazaru jos vise se uzburkava politicki zivot u Sandzaku i pogorsava stanje u smislu jacanja diktature i centralizacije vlasti i sile u gradovima Sandzaka, uz regresiju demokratskih procesa, navodi se u saopstenju SDA Sandzaka

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /