Ponedeljak, 28. jul 1997.

SEDNICA PREDSEDNISTVA SPO

Odluka o izlasku na izbore - 12. avgusta

Za obnavljanje saradnje sa opozicionim strankama "suvise kasno", pa bi SPO, ako se uslovi primene izasao na izbore - samostalno

Beograd. - Na ispunjenje zahteva koje je predsednik SRJ Slobodan Milosevic obecao predsedniku Srpskog pokreta obnove Vuku Draskovicu, SPO spreman je da ceka samo dve nedelje.

Nakon sto je Draskovic, na sednici predsednistva SPO odrzanoj u subotu, prepricao sadrzaj razgovora koji je vodio sa Milosevicem, clanovi predsednistva SPO su se slozili da, najkasnije do 12. avgusta, saopste definitivnu odluku o ucescu ili bojkotu predstojecih republickih i predsednickih izbora. Kako saznajemo u rukovodstvu stranke, sednica GO SPO mogla bi biti zakazana bas za 12. avgust.

I pored toga sto su za vreme sastanka pristigle informacije o pozivu stranim posmatracima OEBS-a i zamrzavanju odluka o gasenju medija, ove vesti nisu bitno uticale na optimisticko rasplozenje clanova predsednistva oko ucesca na predstojecim izborima. Kako tvrdi nas izvor, veliki broj clanova izrazio je nevericu da ce zahtevi SPO biti u potpunosti ispunjeni.

I plakati cekaju

Ni plakati za predsednickog kandidata SPO Vuka Draskovica nece se stampati sve dok GO ne donese odluku o ucescu na izborima. Draskoviceva fotografija, kao idejna resenja za izborni plakat ("Za kralja i otadzbinu" i "Mi smo za monarhiju"), uradjeni su nakon odrzavanja treceg Sabora SPO ali ce stampanje biti zamrznuto takodje do 12. avgusta.

Na sastanku je zakljuceno da je za bilo kakvu novu saradnju i obnavljanje stare sa opozicionim strankama "suvise kasno", pa bi SPO u slucaju prakticne primene postavljenih uslova izasao na izbore samostalno.

Na sednici nije bilo nikakvih razgovora o podeli zaduzenja za pripremu kampanje, jer se veliki broj clanova uzeg rukovodstva SPO nalazi na odmoru. Ali ce takve pripreme poceti oko 5. avgusta.

J. Kosanic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /