Ponedeljak, 28. jul 1997.

DEMOHRISCANSKA STRANKA SRBIJE

Za paralelne opozicione izbore

Beograd. - Demohriscanska stranka Srbije predlaze opoziciji da "razmisli o mogucnosti organizovanja paralelenih izbora". Samo aktivni protest moze dovesti do demokratskih promena u Srbiji, ocenjuje Vladana Batic, predsednik DHSS, navodeci da moto opozicije treba da bude "ujedinjeni na izborima, ujedinjeni u bojkotu.

Posto je demokratska opozicija na vlasti u svim vecim gradovima u Srbiji potpuno je moguce organizovanje paralelnih izbora, ocenio je Batic, navodeci da bi to bio odgovor na komunisticko-fasisticke izbore cime bi se jasno videlo ko ima vecinu u Srbiji odnosno na cijoj je strani legitimitet.

Prema navodima iz DHSS Milosevic se neovlasceno mesa u poslove iz nadleznosti Srbije, obecavajuci ravnopravne izbore, dok u isto vreme potpisuje ukaz o povecanju broja izbornih jedinica a nezavisni mediji se gase.

Prema Baticevim recima, nedavno raspisivanje izbora je u koliziji sa Ustavom jer Milosevic nije podneo ostavku, Skupstina nije raspustena tako da izbori nisu ni prevremeni. Sem toga, v. d. predsednika navode u DHSS, nema pravo da raspusti Skupstinu i raspise izbore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /