Ponedeljak, 28. jul 1997.

AZEM VLASI U INTERVJUU BK TELEVIZIJI

Albanci nece izaci na izbore

Beograd. - Advokat i bivsi visoki komunisticki funkcioner sa Kosova Azem Vlasi izjavio je da kosovski Albanci nece izaci na predstojece parlamentarne i predsednicke izbore u Srbiji. U intervijuu za BK televiziju, Vlasi je rekao da je bilo "nekih nagadjanja i nekih prijateljskih ubedjivanja sa strane da bi mozda Albanci trebalo da izadju na srpske izbore, makar da time pomognu u promeni snaga na srpskoj politickoj sceni". Prema njegovim recima, ta nagadjanja i ubedjivanja polazila su od toga da bi se time pokrenulo sa mrtve tacke resavanje kosovske krize.

"Medjutim, medju Albancima nema ni minimalne volje da se izadje na te izbore, a jos manje verovanja da bi se time nesto promenilo", rekao je Vlasi. On je jos rekao da je mogucnost da Albanci izadju na izbore umanjena i cinjenicom da ce Srbija biti podeljena na 29 izbornih jedinica.

"Za Albance je otezavajuca okolnost sto u Srbiji nema gradjanske opozicije koja srpskim biracima nudi ozbiljnu alternativu", dodao je Vlasi, ocenivsi da je srpska opozicija izneverila nade i ocekivanja biraca svojim ponasanjem u poslednjih nekoliko meseci. "Izneverila je i prokockala i podrsku medjunarodnih faktora koji su bili iskreno spremni da podrze demokratske procese u Srbiji.

Albanci zaista nemaju niti jedan razlog da u takvim okolnostima izadju na srpske izbore, niti da od njih ista dobro ocekuju", rekao je Vlasi.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /