Utorak, 29. jul 1997.

MAKBET/ONO NA PRIMORSKOM LETNJEM FESTIVALU U KOPRU

Aluzija na srpske politicare

Posle gostovanja na festivala "Letnje kulturne veceri" u Ptuju, predstava "Makbet/Ono" samostalni projekat Sonje Vukicevic u produkciji Centra za kulturnu dekontaminaciju, našla se na novom odredištu, to jest na "Primorskom letnjem festivalu" u Kopru.

Ovaj festival, koji se odrzava vec cetvrti put za redom, predstavlja reviju najboljih predstava iz Slovenije, Hrvatske i Italije, a ove godine prvi put su se ovde našle i predstava iz Makedonije i Jugoslavije. U pitanju je predstava "Bahanalije" u reziji Branka Brezovca i produkciji Omladinskog kulturnog centra iz Skopja, koja je proglašena najboljom na prošlogodišnjem Ohridskom letu i, naravno, "Makbet/Ono".

O samoj predstavi Sonje Vukicevic na treba mnogo govoriti, ali da ukratko podsetimo da je njena premijera bila pre godinu dana u Paviljonu Veljkovic, reziser, scenograf, koreograf i kostimograf je Sonja Vukicevic. Na prošlogodišnjem BITEFU, "Makbet /Ono" je bila jedna od zapazenijih predstava, a zamišljena je kao aluzija na glavne aktere srpske politike. Na pitanje, kako su saznali za predstavu "Makbet/Ono", Irena Urbic zaduzena za odnose sa javnošcu, objasnila je da su za predstavu culi preko nekih kolega koji su bili na FIAT-u, na kome je Sonja Vukicevic i dobila nagradu za Makbeta.

Za kraj treba naglasiti da je posecenost na Ptujskom festivalu bila iznenadjujuce velika, te da ostaje da se vidi kakav ce odziv publike biti u Kopru. Predstava se igra 28. juna u 21 i 30 na Martincevom trgu.

J. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /