Utorak, 29. jul 1997.

ZORAN TODOROVIC NOVI DIREKTOR "BEOPETROLA"

Trgovina naftom pod vodjstvom JUL-a

Beograd. - Zoran Todorovic, sekretar Direkcije Jugoslovenske udruzene levice i jedan od vlasnika privatne firme T&M trejd, novi je direktor "Beopetrola". Na jucerasnjoj sednici Upravnog odbora "Beopetrola" je, kako "Nasa Borba" nezvanicno saznaje, doneta odluka o postavljanju Todorovica na kormilo ovog preduzeca.

Todorovic ce u direktorskoj fotelji "Beopetrola" naslediti Radomira Jankovica, diplomiranog ekonomistu, koji se na ovoj funkciji zadrzao tek nesto vise od dva meseca, zamenjujuci prethodnog direktora Nedju Miletu.

Dolazak Todorovica na celo "Beopetrola" je duze vreme najavljivan u naftaskim krugovima, uz komentar da je rec o politicko - privrednoj operaciji, u kojoj ce "Beopetrol" profitirati, zbog veza novog direktora sa JUL. Ocekuje se da ce preduzece tako resiti problem snabdevanja derivatima nafte, jer ne treba, zaboraviti da je Todorovic radio poslove sa naftom u Naftnoj industriji Srbije, a potom je i njegova firma T&M trejd uvozila sirovu naftu i tecna goriva.

"Beopetrol" je prosle godine, posle zabrane slobodnog uvoza naftnih derivata, imao problema sa snabdevanjem svojih pumpi benzinom i dizelom. Sirova nafta, koju su uvezli preko Rumunije, danima je stajala u barzama na Dunavu, jer nikako nisu uspevali pregovori sa Naftnom industrijom Srbije, o preradi u pancevackoj rafineriji. Problemi sa snabdevanjem pumpi gorivom ponovo su aktuelizovani ovih dana, pogotovo posle nedavnog zaustavljanja cisterni sa benzinom iz Crne Gore.

Dolazak Todorovica za direktora "Beopetrola" moze se posmatrati i u svetlu nedavnih zahteva zagrebacke INE da joj se vrate delovi preduzeca u Srbiji. Preduzece "Beopetrol" formirano je od poslovnice INE u Srbiji, doduse, pre raspada bivse SFRJ, ali je vec najavljeno da ce njegova sudbina biti resavana u deobnom bilansu.

J. Putnikovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /