Subota, 7. jun 1997.

SVECANO POTPISIVANJE UGOVORA STET, OTE I PTT SRBIJA U NEDELJU UVECE

Vlada Srbije odmah dobija 1,245 milijardi DEM

Beograd. - Ugovor o prodaji 49 odsto Telekoma Srbija italijanskoj drzavnoj telekomunikacionoj kompaniji STET i grckoj drzavnoj telekomunikacionoj kompaniji OTE bice svecano potpisan u nedelju uvece. Strani partneri saglasili su se da Vladi Srbije isplate ukupno jednu milijardu i 586 miliona DEM, s tim sto bi odmah po potpisivanju grcki i italijanski telekomi, isplatili milijardu i 245 miliona DEM, a ostatak pocetkom iduce godine. Ugovor ce u ime JP PTTS Srbija potpisati generalni direktor Aleksa Jokic, u ime STET, generalni direktor Tomazo Tomazi di Vinjano, a u ime grcke kompanije Piter Lampru, generalni direktor OTE.

STET je kupio 29 odsto, a OTE 20 odsto u Telekomu Srbija koji ce imati osam godina monopol na fiksnu telefoniju i dozvolu na 20 godina na uspostavljanje, rad i koriscenje mreze stabilne telefonije i pruzanje usluga osnovne telefonije. Ugovorom je obuhvacena i licenca za mobilnu telefoniju koja je izdata na 20 godina.

U Upravni odbor koji ce imati devet clanova po dva ce imenovati STET i OTE, a cetiri clana i generalnog direktora Vlada Srbije.

Uredbom o uplati i koriscenju sredstava od prodaje kapitala javnih preduzeca, koju je u ime Vlade Srbije 4. juna potpisao Svetozar Krstic, regulisano je da se novac ostvaren od prodaje kapitala javnih preduzeca uplacuje na devizni racun Fonda za razvoj Republike Srbije kod NBJ. Sredstva iz ovog Fonda mogu da se koriste, kako je precizirano, na osnovu programa koji donosi Vlada. Uredba je stupila na snagu u cetvrtak.

N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /