Subota, 7. jun 1997.

POSLE SLIKANJA ZA SARAJEVSKO "OSLOBODJENJE"

Amerikanac izgubio sluzbu - zbog srpskog nacionalizma

Sarajevo, Rojter. - Mirovne snage pod rukovodstvom NATO juce su saopstile da je americki civilni prevodilac Gordon Bardos otpusten sa duznosti nakon sto su fotografije objavljene u sarajevskom "Oslobodjenju" obelodanile njegove simpatije prema srpskom nacionalizmu.

"Oslobodjenje" je ove nedelje objavilo fotografiju na kojoj se vidi kako Bardos ljubi zastavu bosanskih Srba i drzi uzdignuta tri prsta, sto je tradicionalni srpski nacionalisticki pozdrav.

"Posle istrage i savetovanja sa pravnicima doneli smo odluku da je takvo ponasanje neprikladno i da se ne sme dopustiti", rekao je novinarima predstavnik za stampu NATO major Toni Vajt, dodajuci kratko:"Taj civil vise nije zaposlen kod nas".

Jedna od fotografija prikazuje Bardosa kako u americkoj uniformi i sa ispruzena tri prsta pozira ispred americkog oklopnog vozila, parkiranog pored putokaza za Pale.

Bardos je poceo da radi kao prevodilac u NATO pocetkom 1996. godine, rekao je Vajt. Poslednju duznost je obavljao u odeljenju za informisanje glasaca OEBS, u skladu sa podrskom koju NATO pruza ovoj organizaciji uoci predstojecih lokalnih izbora u septembru.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /