Subota, 7. jun 1997.

NOVE SMENE KRAGUJEVACKOM SPS

Razresen duznosti bivsi gradonacelnik Zivorad Nesic Dzada

Kragujevac. - Bivsi gradonacelnik Kragujevca Zivorad Nesic Dzada razresen je duznosti clana Gradskog odbora SPS. Pored Nesica, na prekjucerasnjoj sednici Gradskog odbora SPS, duznosti clana tog partijskog foruma razreseni su jos asistent na kragujevackom Pravnom fakultetu dr Dragan Bataveljic, kao i ovdasnjoj politickoj javnosti nedovoljno nepoznate Gordana Rankovic i Sanja Samardzic.

U obrazlozenju razresenja kaze se da Zivorad Nesic i dr Dragan Bataveljic nisu vise clanovi Gradskog odbora SPS zbog deakumulacije funkcija, dok su Gordana Rankovic i Sanja Samardjic razresene na sopstveni zahtev.

Za razliku od zvanicnog saopstenja, ovde je gotovo javna tajna da su se Zivorad Nesic i dr Dragan Bataveljic partijskom rukovodstvu zamerili - neaktivnoscu i nepostovanjem stranacke discipline. Iako odbornik SPS, bivsi kragujevacki gradonacelnik se, na primer, vec duze ne pojavljuje na sednicama gradske Skupstine, dok je dr Dragan Bataveljic prilikom izbora dekana Pravnog fakulteta koje je trajao bezmalo godinu dana, uporno glasao protivno stavu svoje partije.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /