Subota, 7. jun 1997.

TOKOM PREDIZBORNOG NASTUPA U PULI

Napadnut kandidat HSLS Vlado Gotovac

Pula, Beta. - Lider Hrvatsko socijalno-liberalne stranke i predsednicki kandidat devet opozicionih stranaka Vlado Gotovac fizicki je napadnut u Puli tokom preksinocneg predizbornog nastupa. Gotovca je s ledja napala muska osoba u vojnoj uniformi, nakon cega je, teturajuci se, pao na zvucnike zadobivsi povrede glave i noge, izvestili su hrvatski mediji. Napadaca su odmah uhapsili pripadnici civilne i vojne policije, a dok su ga odvodili, on je vikao je i vredjao ucesnike skupa.

Gotovac je uprkos povredama nastavio govor, a tek nakon toga je odveden u bolnicu. "Vlado Gotovac je na nekoliko sekundi izgubio svest, medjutim, ipak se seca toka dogadja", izjavila je lekarka Paola Riosa i dodala da je "dijagnosticiran veliki hematom na granici temenog i slepoocnog dela glave i ogrebotina na levom kolenu".

Hrvatska vlada je inace juce donela odluku o zastiti presednickih kandidata.

MINISTARSTVO ODBRANE HRVATSKE

Napadac kapetan Tomislav Brzovic

Zagreb, Beta. - Ministarstvo odbrane Hrvatske saopstilo je juce da je oficir Hrvatske vojske, koji je preksinoc u Puli napao lidera Hrvatske socijalno-liberalne stranke i predsednickog kandidata Vladu Gotovca, suspendovan i da ce protiv njega biti pokrenut disciplinski i krivicni postupak.

Navodi se i da je kapetan Tomislav Brzovic u pijanom stanju fizicki napao Gotovca i naneo mu lakse telesne povrede.

Gotovac dobio potres mozga

Zagreb, FoNet. - Predsednicki kandidat za predstojece izbore u Hrvatskoj Vlado Gotovac dobio je potres mozga, nakon udarca u glavuna predizbornom mitingu, prenosi Rojter navode zvanicnika Hrvatske socijal-liberalne stranke (HSLS).

"Jutros se stanje pogorsalo. Hematom se siri ka levoj strani glave i levo oko mu se zatvara. Ne moze da ustane zbog nesvestice", precizirao je sekretar HSLS-a Karl Garinsek na konferenciji za stampu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /