Subota, 7. jun 1997.

U PRISTINI JUCE PREKINUTO SUDJENJE KOSOVSKIM ALBANCIMA ZA TERORIZAM

Odbrana zatrazila supervestacenje za prvooptuzenog Besima Ramu

Pristina, Beta. - Sudjenje grupi od 15 kosovskih Albanaca optuzenih za krivicno delo terorizma prekinuto je juce u Okruznom sudu u Pristini na zahtev odbrane. Sudjenje je pocelo u utorak, a optuznica tereti kosovske Albance za terorizam i pripadnost "Oslobodilackoj Vojsci Kosova".

Odbrana trazi da se prvooptuzeni Besim Rama uputi na supervestacenje, jer je pre deset godina otpusen iz vojske kao bolesnik pod dijagnozom "emocionalno nezreo". Sud je juce doveo neopsihijatra Milovana Krivokapica, ali je on samo tumacio dijagnozu od pre deset godine. Na pitanje odbrane da li je Krivokapic kontaktirao sa Besimom Ramom kako bi konstatovao trenutno psihicko stanje, on je odgovrio da nije, zbog cega je odbrana zatrazila od Sudskog Veca da se optuzeni posalje na supervestacenje, sto je uvazio u zastupnik optuznice Jovica Jovanovic.

Sudsko Vece je donelo odluku da se Besim Rama posalje na supervestacenje u Centralni Zatvor u Beogradu, zbog cega se sudjenje grupi od 15 kosovskih Albanaca prekida za neodredjeno vreme.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /