Subota, 7. jun 1997.

NEZAVISNI NOVINARI NEPOZELJNI NA TRIBINI JUL-a U LESKOVCU

I clanovi spreceni da vide drugaricu Miru

Leskovac. - Mada celnici Jugoslovenske levice o sebi i svojoj partiji vole da govore kao o naprednoj, progresivnoj i demokratskoj, odnos ove stranke prema novinarima nezavisne stampe prilikom prekjucerasnjeg boravka dr Mire Markovic u Lebanu i Leskovcu jos jedan je u nizu primera koji demantuju njihovu navodnu demokraticnost.

Medju novinarima je vladalo veliko interesovanje za tribinu u Narodnom pozoristu u Leskovcu gde je govorila direktorka Direkcije JUL-a . Pozivnice su, medjutim, dobili samo novinari rezimskih glasila, dok su bez njih ostali dopisnici "Blica", "Telegrafa" i Bete.

Portparol Okruznog odbora JUL za Jablanicki okrug Vlasta Veljkovic, inace dopisnik Tanjuga i "Borbe", pravdao se manjkom pozivnica, a nekima od navedenih novinara bio je zabranjen ulaz i nakon pokazivanja pozivnica, nabavljenih zaobilaznim kanalima. Kratko podsisani i obuceni u skupa odela mladi JUL-ovi vratari bili su kategoricni: "Molim, udaljite se, ne pravite nam probleme". Vecina nezavisnih, sluzeci se novinarskom vestinom, ipak se domogla sedista u sali.

Ispred Narodnog pozorista u Ulici Koste Stamenkovica koja je bila blokirana za saobracaj sat vremena pre pocetka tribine, ostalo je, dvadesetak nezadovoljnih obicnih clanova JUL-a. Na molbu jedne postarije zene u crnom "Molim samo da vidim Miru", namrsteni vratar odgovorio je: "Bez propusnice nista".

M. M. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /