Ponedeljak, 9. jun 1997.

DR MIRA MARKOVIC "UVAZENI GOST" RADIO POZAREVCA

JUL ponudio svoj koncept reformi

Vladavina opozicionih partija u pojedinim gradovima Srbije je karikatura. Oni nemaju politicku platformu, ni politicki program, a posledice te vladavine su tragicne ili ce tek biti, tvrdi dr Markovic

Pozarevac. - Ucestvujuci u emisiji Radio Pozarevca "Uvazeni gost", predsednik Direkcije JUL-a dr Mira Markovic, posebno se osvrnula na dinamiku ostvarivanja drustvenih reformi u Jugoslaviji:

- Nista sto se dogadja u Jugoslaviji i ovom delu sveta ne zavisi samo od nas. Sve sto je u nasim rukama i zavisi od nas samih, mislim da ide tempom koji je realan i koji je neophodan. Zelim da kazem da ekonomija sama za sebe nije dovoljna, da promene u politickom sistemu bez ekonomskih promena nisu dovoljne. Jugoslovenska levica ima globalan koncept reforme i mi smo sa tim delimicno upoznali predsednika jugoslovenske vlade. Ocekujemo odgovor na taj svoj predlog i ocekujemo da ce biti prihvacen.

O svojinskoj transformaciji i odnosu jugoslovenske levice prema svojini dr Mira Markovic je iznela sledeci stav:

- Cesto se zloupotrebljava nasa pozicija u odnosu na svojinsku transformaciju drustva. Mi smo za sve oblike svojine i za promene u svojinskoj kulturi drustva koje ce podici kvalitet zivota drustva i gradjana. Kada je rec o privatnoj svojini, ne podrzavamo da ona bude predmet zloupotreba od strane raznih bogatasa, ratnih profitera, zelenasa i kriminalaca, da bude zloupotrebljena od strane pojedinaca ili grupa koje na neprincipijelan nacin u procesu transformacije pokusavaju da je iskoriste za bogacenje. Mi nismo za opciju da se po svaku cenu ide u one oblike drustvene i drzavne svojine koji nisu uspeli da se na trzistu afirmisu kao neophodni.

U pomenutoj emisiji dr Markovic je iznela svoje ocene o vladavini opozicionih politickih partija u pojedinim gradovima Srbije:

- Ta vladavina je jedna karikatura i kad se ona ne bi ticala interesa gradjana u tim sredinama, to bi samo bilo komicno i licilo bi na humoresku, moglo bi da posluzi kao predmet za popodnevnu zabavu. Mislim da su posledice tragicne ili ce tek biti. Oni nemaju politicku platformu ni politicki program. Niko ne zna sta je njihov politicki program, jedino se zna da se bore da dodju na vlast. Oni su bez neophodne politicke identifikacije.

V. P. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /