Ponedeljak, 9. jun 1997.

NA MITINGU KOALICIJE "ZAJEDNO" U KRALJEVU VUK DRASKOVIC PRVI PUT GOVORIO KAO PREDSEDNICKI KANDIDAT SPO

Pruzam obe ruke da srusimo komunizam

Kraljevo. - Pred oko 20.000 gradjana u Kraljevu je u subotu vece na Trgu srpskih ratnika odrzan miting koalicije "Zajedno" na kojem je govorio Vuk Draskovic po prvi put kao kandidat SPO za predsednika Srbije.

Burnim viseminutnim negodovanjem i zvizducima upucen je "telegram podrske" gradjana Kraljeva kandidaturi Slobodana Milosevica za predsednika Jugoslavije, a potom se, uz klicanje "Vuce, Vuce" Kraljevcanima obratio Vuk Draskovic.

- Koalicija "Zajedno" bila je pobednicka koalicija, rekao je Draskovic, najslavnija koalicija u svetu, sve svetske televizije tri meseca su prenosile demonstracije i taj divni protest koalcije "Zajedno". Medjutim, greskom nekih, a ne SPO, cim su prestale demonstracije koalicija "Zajedno" pocela je da se naziva slabom, gotovo sugavom i predlagali su da je treba prosiriti, ojacati po horizontali, po vertikali, ne znam cime. Mi iz SPO-a smo dokazali, koalicija je velika, koalicija je pobednicka, koalicija je Sveto pismo Srbije. Svi sporazumi, svi dogovori unutar koalicije jesu Sveto pismo. Nasi koalicioni partneri, medjutim, tako ne smatraju. Mi smo popustali, ali ima granice ispod koje SPO nece ni bogu ocu popustiti. Traze da sacuvamo koaliciju "Zajedno", SPO pruza obe ruke, ali pod ovim uslovima: postujemo koaliciju, postujemo sporazume, ne morate nas postovati, ne morate nas voleti, ali hajdete zajedno sa nama da srusimo komunizam.

- Ja sam predsednicki kandidat SPO - nastavio je Draskovic - i upornih ljudi, najboljih sa kojima raspolaze opozicija u Srbiji. Ako pobedim, ucinicu sledece, a jos nikada nisam nesto obecao gradjanima, a da to nisam ispunio. Najpreci zadatak koji mogu ispuniti i to bukvalno odmah posle pobede, jeste objedinjenje nase otadzbine sa velikim demokratskim svetom. Dobicemo diplomatsku, politicku i, sto je najvaznije, veoma znacajnu ekonomsku podrsku dovoljnu da izvadimo i drzavna i privredna i narodna kola iz blata. Pare su obezbedjene, pare cekaju. Medlin Olbrajt je kazala, a to je Miloseviceva televizija sakrila od naroda - pare namenjene Srbiji cekaju demokratsku Srbiju i njenog demokratskog predsednika - rekao je Draskovic.

I. Rajovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /