Ponedeljak, 9. jun 1997.

BILJANA PLAVSIC RAZGOVARALA SA VOLFGANGOM SISELOM, AUSTRIJSKIM SEFOM DIPLOMATIJE

Neophodan jednak tretman oba entiteta

Banjaluka. - Nakon sto je pocetkom meseca u Banjaluci boravila Medlin Olbrajt, ovo vikenda s predsednikom RS Biljanom Plavsic sastao se i austrijski vicekancelar i sef diplomatije Volfgang Sisel. Razgovarano je o aktuelnoj politickoj i ekonomskoj situaciji u RS i federaciji BiH, kao i primeni Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsednik RS Biljana Plavsic, kako je izjavila novinarima, sugerisala je austrijskom diplomati da je potrebno da medjunarodna zajednica zauzme jedna stav prema entitetima, "jer je to jedini nacin da profunkcionisu centralne institucije BiH buduci da se na tom nivou ekonomska politika, pitanje Centralne banke i ostala bitna pitanja".

Austrijski sef diplomatije rekao je da ce ministarskom vecu Evropske unije preneti da je proces implementacije Dejtonskog sporazuma u pozitivnom smeru moguc samo pod uslovom da RS i Federacija BiH budu jednako tretirane. Sisel je istakao da razume i problem izbeglih lica prisutan u RS, s obzirom da je i njegova zemlja pruzila utociste desetinama hiljada izbeglih iz BiH.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /