Ponedeljak, 9. jun 1997.

PRIVATNE RADIO-STANICE UPOZORENE

Nema rada bez dozvole

Dopis Saveznog ministarstva za telekomunikacije stigao je i na adrese vlasnika privatnih radio i televizijskih stanica u Branicevskom okrugu. Vlasnici ovih medija upozoravaju se da, ako zele da nastave rad, podnesu zahteve za pribavljanje dozvole uz neophodnu dokumentaciju.

Dosadasnji haos u etru ucinio je da se broj elektronskih medija namnozi u ovom kraju.

"Bum radio" ne radi jos od novembra prosle godine, kada je od strane inspektora za saobracaj i veze ovom radiju onemogucen rad, a mozda i iz drugih razloga. Nisu pomogla ni ubedjivanja Felipea Gonsalesa, Keti Marton, pa ni najnovije Medlin Olbrajt koja je prilikom posete Beogradu izdvojila pet minuta i za susret sa vlasnikom "Bum radija" Miloradom Tadicem. Ni razgovor sa ministarkom Radmilom Milentijevic nije doneo plodove.

I dok "Bum radio" "obija pragove" svetskih autoriteta na ovom podrucju mediji elektronskog tipa nicu kao pecurke posle kise.

Sa manjim prekidima u Pozarevcu rade radio stanice "Duga" i "Duga folk" kao i televizija "Duga". U par navrata posetili su ih inspektori. Posle poseta usledili su kratki prekidi u emitovanju programa, ali se posle par dana program nastavljao bez objasnjenja, kao da se nista nije dogodilo.

Nedavno je proradila i "Sat TV" koja emituje eksperimentalni program a jedan od prvih priloga bio je intervju sa Markom Milosevicem povodom otvaranja diskoteke "Madona".

I druge opstine Braniceva dobile su svoje privatne radio-stanice. Tako u Petrovcu na Mlavi emituju program Radio "Mlava" i "Herz radio", u Kucevu Radio "Pek", u Velikom Gradistu Radio "Galeb". U Pozarevcu "Dabar radio" i odnedavno Radio Golubac. Uz to Radio Pozarevac, koji je u sastavu Javnog preduzeca "Rec naroda" priprema uvodjenje drugog programa.

Na poslednjoj sednici Skupstine opstine Veliko Gradiste se odluceno je da gradsku frekvenciju od 106,2 megaherca bude iznajmljena Radio "Galebu".

Sve ove radio-stanice, osim "Bum radija" i Radio Pozarevca, od politike beze sto dalje.

V. P. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /