Ponedeljak, 9. jun 1997.

PREDSEDNICA GSS NA PANCEVACKOJ TELEVIZIJI

Pesic: "Nismo za dozivotnog predsednika"

Pancevo. - Ovih dana obznanjen je predlog SPS i njegovih politickih partnera za promenu saveznog Ustava, u paketu sa kandidaturom jednog coveka za predsednika, budi secanja na neka neprijatna prosla vremena. Kao da se obnavlja ista prica o dozivotnom predsednikovanju jedne licnosti. Taj i takav predlog pre svega degradira nasu drzavu, jer izgledamo kao neka "banana" republika.

Drugo, Ustav Srbije nije slucajno ogranicio personalnu vlast time sto jedna osoba ne moze na funkciju predsednika Republike da bude birana vise od dva puta. Ali, eto, kod nas je izgleda moguc svaki fenomen, pa nam se desi da jedan covek, u nameri da neograniceno nastavi svoju neprikosnovenu vladavinu, jednostavno izvadi iz dzepa novu ili drugu drzavu. I jos trazi da mu se u pogledu prava i ovlascenja ne menja status. U stvari, trazi da se sve promeni da bi on bio nepromenljiv - rekla je ovim povodom Vesna Pesic u subotnjoj emisiji "Intervju gledalaca" RTV Pancevo.

Odgovarajuci na pitanje gledalaca kako gleda "na podrsku Vuka Draskovica predlogu Gorice Gajevic", Vesna Pesic je izjavila: "Stav GSS je da predsednik Milosevic, imajuci u vidu tragican i krajnje negativan bilans njegove dugogodisnje politike i vladavine, ne treba da se kandiduje ni na federalnu funkciju, niti da pokusava da se krsenjem Ustava po treci put kandiduje za predsednika Srbije".

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /