Ponedeljak, 9. jun 1997.

LIDERI KOALICIJE "VOJVODINA" NA OTVARANJU PREDSTAVNISTVA U PANCEVU

Nema raskola u redovima Koalicije

Pancevo. - Potpuno su netacne i zlonamerne ovih dana lansirane glasine u nekim medijima o navodnom raspadu koalicije "Vojvodina". Nasuprot, stranke koje je cine su se jos vise ujedinile. Na ovogodisnje republicke izbore Koalicija na teritoriji Vojvodine izacice samostalno, jer nema razloga da se sa bilo kim udruzuje. Nastojace da u celoj republici, zajedno sa jos nekim strankama u Sumadiji, Sandzaku i u drugim delovima Srbije, uspostavi mrezu regionalnih autonomaskih stranaka i tako pokusa da na predstojecim izborima zajednicki tim sa njima promeni buducnost cele Srbije, rekao je za "Nasu Borbu" Nenad Canak, predsednik LSV i jedan od lidera koalicije "Vojvodina" u petak uvece na otvaranju stranackog sedista za Juzni Banat u Pancevu.

Pod "jos jednim krovom" Koalicije, u svojim prigodnim besedama, ovo su potvrdila i druga dvojica lidera Dragan Veselinov, predsednik NSS i Ratko Filipovic, predsednik RDS. Na ovom promotivnom skupu su bili i Mile Isakov i Sredoje Mihajlov, savezni poslanici Koalicije.

Ipak, primetili su mnogi, medju zvanicama i gostima, nije bilo predstavnika Banatskog foruma, koji ima sediste u Pancevu i koji je do nedavno nastupao pod okriljem "Vojvodine". Celnik ove nevladine organizacije, Djurica Savkov, na nedavnim saveznim izborima bio je nosilac liste koalicije "Vojvodina" u juznobanatskoj izbornoj jedinici.

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /