Ponedeljak, 9. jun 1997.

MILORAD VUCELIC, POTPREDSEDNIK SPS O IZBORNIM USLOVIMA

Bojkot izbora bio bi smrtna presuda za opoziciju

Nis, FoNet. - Socijalisticka partija Srbije u ovom trenutku nije odlucila ko ce biti kandidat za predsednicke izbore u Srbiji, izjavio je juce Niskoj televiziji potpredsednik SPS Milorad Vucelic. "SPS trenutno aktivira mogucnosti u cilju svoje izborne pobede na sledecim parlamentarnim izborima u Republici i u cilju promene vlasti u mestima gde je koalicija pobedila na izborima za lokalne organe vlasti", rekao je Vucelic.

On je dodao da se socijalisti ne snalaze u ulozi opozicije. "Suvise smo dugo bili na vlasti da bismo se snalazili u opoziciji", rekao je Vucelic i dodao "verujem da cemo brzo iz te traume izaci".

On je istakao da ce SPS biti nemilosrdna opozicija i da u tom smislu nece pristati na organizovanje bilo kakvog okruglog stola, koji trazi Koalicija. "U organizovanje okruglog stola ne veruju ni oni koji su ga trazili", ocenio je Vucelic, dodavsi da dolazi u obzir samo medjunarodna kontrola izbora, a sto se tice otvaranja medija isto vazi i za lokalne nezavisne medije.

Vucelic je ocenio da ocekuje jedino spor oko broja izbornih jedinica, isticuci da da ni to ne moze biti razlog bojkota izbora. "Ukoliko se odluce na bojkot, to ce biti njihova smrtna presuda", rekao je Vucelic Niskoj TV.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /