Ponedeljak, 9. jun 1997.

BIVSI KOSOVSKI FUNKCIONER MAHMUT BAKALI, ZA "KOHU DITORE"

Liliceva izjava neozbiljna i opasna za mir u regionu

Pristina, Beta. - Bivsi visoki komunisticki funkcioner sa Kosova Mahmut Bakali ocenio je da je izjava predsednika SR Jugoslavije Zorana Lilica da "kosovski problem ne postoji" neozbiljna i opasna za mir i stabilnost u regionu. Lilic je nedavno u Boru izjavio da "ne postoji kosovski problem i da kosovski Albanci koji zele albansku drzavu mogu da predju u Albaniju".

"Kad ceo svet podvlaci da je kosovsko pitanje tesko i otvoreno pitanje koje treba politicki resavati, Liliceva izjava dobija prizvuk teske pretnje, a ako to nije, onda je politicko slepilo ili politicka sala", rekao je Bakali u izjavi za sutrasnji broj pristinskog dnevnog lista na albanskom "Koha ditore".

"Lilic upucuje Albance samo na sprovodjenje ustava u stilu 'ili se skloni ili mi se pokloni', pri cemu je valjda i sam svestan da su i Ustav Srbije iz 1990. godine i Ustav SRJ iz 1992. godine nelegalni i nelegitimni", rekao je on.

Bakali je ocenio da Liliceva izjava dokazuje da ce se Socijalisticka partija Srbije u izbornoj platformi ponovo sluziti patriotskom, nacionalistickom retorikom o Kosovu sa kako bi pridobila glasove i zadrzala vlast, a ne reformskim programom. "I da hoce da nudi program reformi u Srbiji, SPS to ne moze dok ne resi politicki kosovski problem, koji Srbiji visi o vratu kao tezak kamen", rekao je Bakali.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /