Ponedeljak, 9. jun 1997.

NAKON ZAOSTRAVANJA SUKOGA U VRHU DPS

Bulatoviceva struja trazi vanredni kongres

Podgorica. - Do juce su tri opstinska odbora Demokratske partije socijalista zatrazila sazivanje vanrednog partijskog kongresa, kako bi se razrijesio sukob u vrhu partije i sprijecile dalje negativne posljedice. Zahtjev za sazivanje vanrednog kongresa do sada su uputili opstinski odbori iz Berana, Pljevalja i Bijelog Polja.

Dok opstinski odbori iz Berana i Pljevalja traze od Glavnog odbora da bezuslovno zakaze vanredni kongres, iz Bijelog Polja je stigao uslovni zahtjev. Naime, Opstinski odbor DPS-a Bijelo Polje ostavlja mogucnost da se na narednoj sjednici glavnog odbora "postigne programsko jedinstvo partije". Ukoliko toga ne bude, i oni traze da se "u najhitnijem roku sazove vanredni kongres DPS".

Vise je nego jasno da Bulatoviceva struja u partiji sada insistira na vanrednom kongresu, sto je premijer Djukanovic, na konferenciji za novinare u prosli petak, ocijenio kao "ocajnicki potez" i posljednju nadu da se "moze naci uporiste za ocigledno gubitnicku opciju".

Prema Statutu DPS, zahtjev za sazivanje vanrednog kongresa postaje obavezujuci kada iza njega stane jedna trecina opstinskih odbora. DPS ima 21 opstinski odbor, sto znaci da jednu trecinu cini sedam.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /