Sreda, 18. jun 1997.

PREMA ISTRAZIVANJIMA INSTITUTA DRUSTVENIH NAUKA

Panic bi ubedljivo pobedio i Milosevica i Seselja

Panic bi imao 35 odsto, Milosevic 27, a Seselj 20 odsto birackog tela, ako bi se njih trojica kandidovala na neposrednim izborima za predsednika SRJ

Beograd. - Milan Panic bi ubedljivo pobedio i Slobodana Milosevica i Vojislava Seselja ako bi se njih trojica kandidovala na neposrednim izborima za predsednika SR Jugoslavije, rezultat je istrazivanja javnog mnjenja Instituta drustvenih nauka.

Jucerasnje objavljivanje rezultata istrazivanja, koje je sproveo Institut drustvnih nauka o tome kakvo je raspolozenje potencijalnih glasaca ako bi Milosevic i Panic bili kandidati za predsednika SRJ, izazvalo je veliko interesovanje medija i citalaca, i stoga danas objavljujemo jos interesantnije podatke o tome kako bi glasalo biracko telo ako bi se konkurentima Milosevicu i Panicu pridruzio i Seselj.

Tabela pokazuje da bi u tom slucaju Milan Panic imao 35 odsto, Slobodan Milosevic 27, a Vojislav Seselj 20 odsto birackog tela.

Ovo istrazivanje se odnosi na april ove godine i pokazuje, izmedju ostalog, da je na reprezentativnom uzorku od 1.560 gradjana Srbije enorman procenat onih koji bi glasali upravo za jednog kandidata, pri cemu 18 odsto ili ne bi glasalo ili je neopredeljeno, saopstio je Institut drustvenih nauka.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /