Sreda, 18. jun 1997.

RICARD MAJLS RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM CRNE GORE I LIDERIMA "NARODNE SLOGE"

Opravdan strah od ukljucivanja vojske u sukob DPS

Podgorica, Beta. - Predsednik Crne Gore Momir Bulatovic razgovarao je juce u Podgorici sa sefom misije ambasade SAD u Beogradu Ricardom Majlsom o aktuelnim politickim dogadjajima u Crnoj Gori i SR Jugoslaviji. U saopstenju iz Kabineta predsednika Republike istice se da je Bulatovic ukazao da, "uprkos unutrasnjim politickim problemima, Crna Gora nastavlja putem demokratskog razvoja i ekonomskih reformi, te da daje puni doprinos demokratskom razvoju SRJ".

Majls je razgovarao juce i sa liderima koalicije "Narodna sloga" Novakom Kilibardom i Slavkom Perovicem. Kilibarda i Perovic su u razgovoru istakli da ce, ukoliko Demokratska partija socijalista pruzi podrsku kandidaturi Slobodana Milosevica za predsednika SRJ i podrzi najavljene ustavne promene, to biti "pouzdani znak da od demokratizacije Crne Gore i SRJ nema nista".

Kilibarda je izrazio zabrinutost povodom zakljucaka Vrhovnog saveta odbrane i strahovanje da bi se Vojska Jugoslavije mogla svrstati uz jednu od sukobljenih strana unutar DPS i time izazvati krizu sa nesagledivim posledicama. Majls je istakao da je opravdano strahovanje, i pored drugacijih tvrdnji iz Generalstaba, "narocito ako se uzme u obzir nedavni sukob VJ i crnogorske policije u Bokokotorskom zalivu".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /