Sreda, 18. jun 1997.

VESNA PESIC NA TRIBINI U KRAGUJEVCU

Bilans Miloseviceve vladavine katastrofalan

Kragujevac, Beta. - Predsednica Gradjanskog saveza Srbije (GSS) Vesna Pesic izjavila je sinoc u Kragujevcu da Slobodan Milosevic "ne zasluzuje" kandidaturu za predsednika SRJ, jer je bilans njegove vladavine "katastrofalan".

Na tribini u Kragujevcu Vesna Pesic je ocenila da su osnovni uzroci krize u koaliciji "Zajedno" "medjusobno nepoverenje i konkurencija", ali je istakla da ima sanse da se medju clanicama koalicije povrati poverenje i da je GSS "krenuo u misiju povratka poverenja".

Ona je rekla da je razocarana sto su posle tromesecnih protesta proradili "sujeta i nepoverenje". Vesna Pesic je rekla da ce GSS i dalje insistirati da se odrzi Predsednicki savet koalicije "Zajedno" i ocenila da ce se u suprotnom samo izgubiti, a korist ce imati Srpska radikalna stranka i Socijalisticka partija Srbije "koje rade zajedno".

Predsednica GSS je rekla da su u svim gradovima u kojima je na vlasti koalicija "Zajedno" postignuti "pozitivni" rezultati vladavine, osim u Novom Sadu i Beogradu, ali da su i tamo problemi reseni. Vesna Pesic je istakla da je od pocetka GSS podrzao kandidaturu Vuka Draskovica za predsednika Srbije, ali da je Draskovic izasao sa izbornim programom, bez prethodne konsultacije sa ostalim clanicama koalicije.

Ona je rekla da se posebno mora voditi racuna o izbornim uslovima i ocenila da ce vladajuca stranka sigurno povecati broj izbornih jedinica sa sadasnjih devet na 70.

Na pitanje da li je za republiku ili monarhiju, Vesna Pesic je rekla da je za republiku, ali da nece imati nista protiv ako se narod na demokratskim izborima opredeli za monarhiju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /