Sreda, 18. jun 1997.

ANEM O AKCIJI SAVEZNOG MINISTARSTVA ZA TELEKOMUNIKACIJE

Najveca akcija vlasti protiv slobode informisanja u SRJ

Beograd. - Povodom akcije Saveznog ministarstva za telekomunikacije na "rasciscavanju" etarskog prostora nad SRJ, Asocijacija nezavisnih medija (ANEM), saopstava da pravi cilj nije uvodjenje reda u oblast frekvencija, nego da je rec o "brutalnom gusenju velikog broja radio-stanica koji u osnovi ima za cilj zatvaranje i suzavanje prostora za objektivno informisanje gradjana Jugoslavije".

- Daljim insistranjem na zahtevima koji se ne mogu ispuniti, Ministarstvo telekomunikacija demonstrira jasnu resenost vlasti da u izbornoj godini zatvori elektronske medije koje ne kontrolise. Stoga treba javno i glasno reci da je u toku do sada najveca akcija protiv prava na slobodu informisanja u Jugoslaviji, stoji u saopstenju ANEM.

U saopstenju se upozorava da su posledicama akcije vec pogodjeni pozarevacki "BOOM 93" i Radio Pozega iz Pozege, koji su clanovi ANEM, a da resenja o zabrani rada ocekuju i mnoge druge radio i televizijske stanice. U saopstenju se navodi i da ministarstvo nije odgovorili na brojne dopise koje su uputile radio i televizijske stanice, kojima su trazena razjasnjenja "nejasnih i protivrecnih zahteva ministarstva".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /