Sreda, 18. jun 1997.

RUCAK VALJEVSKE SPS VLASTI POVODOM SLAVE GRADA

Visoki gosti stigli pre domacina slave

Valjevo. - Trojica vladika sabacko-valjevski Lavrentije, dalmatinski Longin i gornjokarlovacki Nikanor cekali su 40 minuta valjevske zvanicnike na svecanom rucku u restoranu "Zlatibor" povodom Duhovskog ponedeljka, slave Valjeva. Zbog "vaznih" poslova kasnili su Stanko Terzic, nacelnik Kolubarskog okruga, Milorad Ilic, predsednik SO Valjevo i predsednik Okruznog odbora SPS i prim. dr Miroslav Sreckovic, predsednik Opstinskog odbora SPS. Velika sala restorana "Zlatibor" prima 70 gostiju i po dogovoru opstinskih i crkvenih vlasti "obe strane" trebalo je da pozovu po 35 zvanica. "Desna strana" trpeze bila je puna, dok se na "levoj strani" naslo samo sedam predstavnika gradske vlasti. Ostale zvanice spontano, ili po dogovoru, imale su "vaznija posla" od slavskog rucka.

Skupstina opstine Valjevo bila je, inace, domacin slave. Osim toga, potpredsedniku Veroljubu Lazarevicu pripala je obaveza da s vladikom Lavrentijem reze slavski kolac.

Da "zli jezici" ne bi eventualno potez ovdasnjih vlasti tumacili kao pocetak predizborne kampanje SPS, izmenjene su zdravice, kako i dolikuje. Na opasku gradonacelnika Milorada Ilica da bi bilo dobro da i "Crkva pomogne akcije vlasti za dobrobit gradjana", vladika Lavrentije je uzvratio: "Blago vlasti uz koju je narod".

"Nasa Borba" saznaje da je opstinsko rukovodstvo "Glasu crkve", izdavackoj kuci Sabacko-valjevske eparhije, obecalo pomoc pri dobijanju frekvencije za pokretanje radio-programa.

B. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /