Sreda, 18. jun 1997.

MIROSLAV NUNE POPOVIC NAKON HAPSENJA PRED PREDSEDNISTVOM SRBIJE

"Bio sam javno kidnapovan!"

Beograd. - Miroslav Nune Popovic, umetnik koji je prekjuce uhapsen prilikom pokusaja da predsedniku Milosevicu pokloni zaklanu svinju na kojoj je pisalo "Srbija", odrzao je juce na klupi ispred Predsednistva Srbije konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da je "bio kidnapovan naocigled javnosti" te da nikakvu potvrdu o privodjenju u MUP nije dobio.

Prema njegovim recima, tokom trocasovnog boravka u MUP u Ulici 29. novembra, nije bilo informativnog razgovora, vec je samo napisao "esej za policijsku knjigu koja vec postoji o multimedijalnoj umetnickoj grupi Magnet".

- Sa najvecim zadovoljstvom sam na tabaku hartije napisao ono sto oni nazivaju izjavom, a to je da mislim da je Slobodan Milosevic zaklao Srbiju i da mi trulimo u toj lesini" - rekao je Popovic i dodao da je u tom "eseju" objasnio da "Srbija nije opljackana kao sto se govori, nego zaklana, sto je proces koji izaziva dugotrajno izdisanje - desetogodisnje strajkove, bedu i glad".

Isticuci da je duznost umetnika da gradjanima predstave dramu svakodnevice, Popovic je najavio nove akcije "Magneta" kojih, kako je rekao, "nece biti postedjena ni nova gradska takozvana opoziciona vlast".

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /