Sreda, 18. jun 1997.

SLAVKO DRLJEVIC, POTPREDSEDNIK VLADE CRNE GORE, PODNEO OSTAVKU

Necu sa karijeristima koji nanose stetu narodu

U tekstu svoje aktivirane ostavke, Slavko Drljevic optuzuje predsednika DPS da svakodnevno rusi programske ciljeve vlade i partije kojoj je na celu

Podgorica. - Potpredsjednik crnogorske vlade, zaduzen za finansijski sistem i javnu potrosnju, gospodin Slavko Drljevic aktivirao je juce ostavku, koju je napisao jos 11. juna. Drljevic je jedan od clanova vlade ciju je smjenu trazio predsjednik Crne Gore i DPS Momir Bulatovic jos krajem marta.

- Duboko nezadovoljan i licno uvrijedjen neistinama koje je o mom radu, bez mog prisustva, u forumima DPS-a i javnim nastupima saopstio predsjednik Republike Crne Gore i predsjednik DPS-a, ocjenjujem da nije vise racionalno, ni pametno, vrsiti ovu funkciju u Vladi RCG. Nema smisla raditi na realizaciji programskih ciljeva vladajuce partije u Crnoj Gori, kojima su identicni i programski ciljevi vlade, ako ih predsjednik te partije i jedna grupa ispraznih karijerista svakodnevno ruse, nanoseci politicke, a nadasve ekonomske stete narodu Crne Gore i Jugoslavije, pise u tekstu ostavke gospodina Drljevica.

Drljevic podsjeca da je zamoljen da udje u vladu "kao strucnjak za oblast finansija", kako bi, "nestranacki i objektivno, radio na ostvarivanju programa reformi u Crnoj Gori", na programu koji je bio i ostao blizak njegovim gradjanskim opredjeljenjima. Medjutim, shvatio je da "to nece biti moguce", ukoliko se partijski vrh i sve napredne snage u Crnoj Gori ne osposobe i stave u funkciju dubokih reformskih promjena".

"Ukoliko se to brzo ne dogodi, to ce znaciti izigravanje povjerenja naroda Crne Gore, koje je dato vladajucoj partiji, kao i njegovo dalje propadanje", porucuje g. Drljevic.

- U tim procesima ni u kojem slucaju ne zelim da budem ucesnik, kao vrsilac tako odgovorne funkcije, i duboko sam ozaloscen saznanjem da Crna Gora jos uvijek ne umije da prepozna sopstvene interese, niti ljude koji treba da je vode na teskom putu u ekonomski razvijeno drustvo gradjanske demokratije, zavrsava tekst svoje ostavke gospodin Slavko Drljevic.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /