Petak, 20. jun 1997.

ODGOVOR RADMILE MILENTIJEVIC, MINISTRA INFORMACIJA SRBIJE NA POSLANICKO PITANJE

"Nas je 'Dojce vele' bombardovala 41. i sada"

Beograd. - Radmila Milentijevic, ministar za informacije Srbije, u odgovoru na pitanje poslanika republicke Skupstine Borivoja Radica, demantovala je da se ikada zalagala da RTS preuzme RTV Kragujevac, te da nije trazila ukidanje prenosa programa "Glasa Amerike", 'Dojce vele' i "Slobodne Evrope".

Odgovarajuci na poslanicko pitanje, Radmila Milentijevic je prilozila tekst skinut sa kasete, snimane na tribini u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj su izreceni sporni stavovi. U prilozenom tekstu, medjutim, stoji da je Milentijevic izmedju ostalog rekla: "Ne treba nama 'Dojce vele' . Mi smo Srbija. Nas je 'Dojce vele' bombardovala 1941. godine i sada".

Povodom slucaja RTV Kragujevac, Radmila Milentijevic je, prema onome sto je navedeno doslovce rekla: "Sto se tice pitanja u odnosu na Kragujevac, gde valjda odgovorni urednik izlazi pre emisije i kaze 'sada cete da slusate lazi', ako u programu drzavne televizije nema lazi, onda drzavna televizija treba da uzme tu Televiziju Kragujevac i da je tera na sud".

V. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /