Petak, 20. jun 1997.

SRBI S KOSMETA NE ODUSTAJU OD PROTESTA U PIONIRSKOM PARKU

Aleksandar Vulin obecao da u Pristini proveri navode Istocana

Nista ne razume:
Akter dogadjaja iz Pionirskog parka
Foto: N. Stojanovic

Beograd. - Devet porodica iz Istoka, koliko ih je jos ostalo u beogradskom Pionirskom parku, ne verujuci obecanjima o kreditima i placevima u kosovskom Istoku, i dalje bezuspesno obilaze nadlezne za koje misle da mogu da im pomognu. Lidija Asanin, trudnica koja ocekuje blizance, juce je predvodila delegaciju zena iz Istoka koje su ponovo zatrazile prijem kod Bratislave Morine, kao i u Kolu srpskih sestara.

"Iako smo bile najavljene kod Bratislave Morine, cekale smo sat vremena i na kraju smo otisle, posto je bilo ocigledno da ne zeli da nas primi," kaze ona. "U Kolu srpskih sestara su nam prvo obecali da mozemo da udjemo bez najave, medjutim, kada smo dosle, receno nam je da ni oni ne mogu tek tako da nas prime. Odbili smo nuzni smestaj koji su nam zatim u Kolu ponudili, posto bi to samo oduzilo resavanje naseg problema," kaze Lidija Asanin.

Aleksandar Vulin iz Jugoslovenske levice je, po njenim recima, kontaktirao sa ljudima iz JUL-a u Peci, i uverio se u ono sto su Istocani tvrdili: da nisu dobijali ni placeve ni kredite, kao i to da Malisa Perovic, predsednik Skupstine opstine Istok, stvarno poseduje cisterne, benzinsku pumpu i servise. Vulin je obecao da ce otici u Pristinu da proveri sve u vezi sa malverizacijama oko Ju programa", objasnila je Lidija Asanin.

Delegacija Srba iz Istoka prisustvovala je juce srpsko-srpskom dijalogu o minimumu srpskih interesa na Kosovu, gde su izneli svoj problem. Momcilo Trajkovic im je rekao da bi njihov problem, da je on na vlasti, bio "resen za 24 sata", kaze Marko Terzic.

U sredu kasno uvece Olivera Milacic, trudnica u devetom mesecu, odvedena je u porodiliste u Visegardskoj, gde ocekuje porodjaj.

T. Kovacevic

POZIV GSS BEOGRADJANIMA

U subotu protest u Pionirskom parku

GSS poziva gradjane da u subotu u 12 casova u Pionirskom parku jednocasovnim mirnim protestom izraze zgrazavanje nad "neosetljivoscu Slobodana Milosevica prema ljudima iz Istoka koji danima cekaju da predsednik saslusa njihov problem".

"Kada je Slobodan Milosevic obisao ratne invalide ili javno porazgovarao sa strajkacima?! Sada je stepen njegove neosetljivosti presao granicu", upozorio je Goran Svilanovic, portparol Gradjanskog saveza Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /