Petak, 20. jun 1997.

GSS PROTIV MILOSEVICEVE KANDIDATURE

Promena Ustava ugorzava stabilnost SRJ

Odluku o ulasku u Skupstinu Srbije GSS ce doneti najkasnije tokom vikenda, najavio portparol Goran Svilanovic

Beograd. - Gradjanski savez Srbije je protiv kandidature Slobodana Milosevica za predsednika SR Jugoslavije i poziva sve demokratski orijentisane gradjane da na narednim izborima za predsednika i parlament Srbije pokazu svoju cvrstu volju, jer je to jedan od uslova koji moze pomeriti stvari sa mrtve tacke u Federaciji - saopstio je Goran Svilanovic, portparol GSS na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

- Za Slobodana Milosevica izgleda nije dovoljno to sto je rasturio jednu drzavu, vec treba da to ucini i sa drugom (SRJ) da bi nasao odgovarajuce mesto za sebe - rekao je Svilanovic. Zahtev SPS-a da se promeni savezni Ustav, po Svilanovicevim ocenama, ugrozava kakvu-takvu stabilnost drzave.

Razliciti organi Srbije, kako je istakako porptarol GSS, ponovo Crnu Goru dele na sever i jug, na bjelase i zelenase, huskaju ljude jedne na druge. "Da li da cekamo jos jedan talas izbeglica iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto, samo da bi se zadovoljili apetiti lidera Srbije, koji je, nadajmo se, u odlasku?", upitao je Svilanovic.

Odluku o ulasku u republicku skupstinu GSS ce doneti najkasnije tokom vikenda. GSS smatra da bi opstrukcijom u parlamentu, odnosno brojnim amandmanima, bilo onemoguceno izglasavanje zakona o lokalnoj samoupravi.

Isticuci da je GSS zabrinut zbog porasta kriminala i korupcije u drustvu, Svilanovic je najavio formiranje Odbora za borbu protiv korupcije koji ce biti sastavljen od kompetentnih ljudi. "Odbor ce regaovati i ako bude korupcije u opsinama u kojima je na vlasti koalicija "Zajedno". Necemo dozvoliti da ljudi pod imenom koalicije 'Zajedno' rade isto ono sto i SPS," kazao je Svilanovic.

I. K.

Od ponedeljka - na ulici

Visegodisnja akcija organa Federacije na izbacivanju GSS-a iz sadasnjih prostorija, po Svilanovicevim recima, privodi se kraju. "Iseljenje je zakazano za ponedeljak, 23. juna, na osnovu zakljucaka Cetvrtog opstinskog suda i ako sud to izvrsi, bicemo na ulici," rekao je Svilanovic.

GSS je inace uputio zahtev Sudu da se delozacija odlozi. "Imamo utisak da je rec o politickoj akciji jer smo im nudili cak i visu cenu zakupa," ocenio je portparol GSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /