Petak, 20. jun 1997.

STUDENTSKI PARLAMENT NAJAVIO NOVE AKCIJE

Pobednicka "setnja upozorenja"

Beograd. - " Pokrenuli smo pitanje smene republucke vlade jer je ona pokazala da uopste ne misli svoje gradjane - rekao je predsednik Studentskog parlamenta Slobodan Homen, na jucerasnjoj konferenciji za stampu, najavljujuci i prvu akciju po ovom pitanju".

- Prvo cemo zatraziti podrsku od svih strukturnih i sindikalnih organizacija, jer ovo vise nije samo problem politickih stranaka. Sve sto je do sada uradila nasa vlada nista nije valjalo - rekao je Homen, naglasivsi da jos uvek nije razmatrana mogucnost studentskih setnji.

Prema recima Nikole Kojica, sefa sluzbe za informisanje "setnja upozorenja" predstvalja veliku pobedu akademskih gradjana.

- Mi smo imali nameru da zgradu Vlade Srbije oblepimo nasim peticijama ali su nas u tome sprecili pripadnici MUP-a Srbije. Prema informacijama kojima raspolazemo policije je bilo mnogo vise u samoj zgradi vlade, nego oko nje. Uplasili su se da slucajno ne pokusamio da udjemo u tu zgradu, a da smo tako nesto hteli mi bismo to i uradili, bez obzira sto bi nas policija sacekala i u samoj zgradi - naglasio je Kojic

Studentski parlament pozdravlja kandidaturu dekana Marije Bogdanovic za rektora, jer ona, po Kojicevim recima, jedina moze smiriti tenzije na Beogradskom univerzitetu.

V. Dj.

ALEKSA GRGUREVIC, PREDSEDNIK STUDENTSKE INICIJATIVE

Podrzavamo zahtev za ostavku vlade

Beograd.Beta. - Studentska inicijativa (SI) podrzava zahtev parlamenta beogradskih studenata za hitnu ostavku Vlade Srbije, izjavio predsednik SI Aleksa Grgurevic. "Svaku odluku Studentskog parlamenta, kao legitimnog i legalnog tela studenata beogradskih univerziteta, mi postujemo i apsolutno podrzavamo", rekao je Grgurevic. On je ocenio da je zahtev za ostavku vlade "malo nerealan", ali da ce SI podrzati svaku akciju Studentskog parlamenta u vezi sa tim zahtevom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /