Subota, 21. jun 1997.

OBECANJE SRBIMA IZ ISTOKA, KOJI SU SEDAMNAEST DANA ISPRED PREDSEDNISTVA SRBIJE

Komisija za JU-program zasedace ponovo iduce nedelje

Terapija pod vedrim nebom: Zbog neadekvatnih
uslova deca su pocela da poboljevaju
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Drago Sofranac, clan Komisije za JU-program, primio je juce troclanu delegaciju Srba iz Istoka, koji vec sedamnaest dana traze da se resi njihov problem. Na sastanku sa Sofrancem, zajedno sa Srbima sa Kosova, bio je i Mica Rajkovic, predsednik Udruzenja raseljenih Srba sa Kosova.

- Sofranac nam je rekao da je jedna komisija otisla na Kosovo, da proveri navode iz nasih zalbi kao i da nije upoznat sa malverzacijama na koje smo ukazali, objasnio je juce Marko Terzic, jedan od nezadovoljnih gradjana Istoka. - Naveli smo, kaze on, da je na primer jedan covek, inace jedinac, iz programa dobio stan, a vec ima kucu i zemlju.

Sofranac je bio iznenadjen onim sto je cuo od Istocana i obecao da ce Komisija za JU-program, na celu sa Nedeljkom Sipovcem, "ponovo zasedati sledece nedelje", naglasivsi da im nista ne moze obecati, ali "da ce se truditi da sve bude pravedno".

- Trazili smo, kao i delegacija nasih zena kod Aleksandra Vulina, da se formira nova, nezavisna, komisija koja nece biti sa Kosova i koja nece poznavati nikoga iz Istoka, iznosi dalje Terzic. "Ukoliko ne budemo zadovoljni novom podelom trazicemo da se formira nova komisija u ciji rad ce biti ukljucen i neko od nas. Naravno, rekli smo da smo svesni da stanova nema puno i da smo raspolozeni da nam se dodele i placevi i krediti u vrednosti polovine stana", objasnjava Terzic, stav Srba koji sedamnaesti dan borave u parku ispred zgrade Predsednistva Srbije.

U medjuvrmenu, kisa koja povremeno padala poslednjih nekoliko dana, utice na zdravlje dece.Do pre dva dana ona su spavala pod otvorenim nebom. Juce je i trece dete iz grupe dobilo temperaturu, pa je odvedeno u bolnicu. Trudnica Olivera Milacic je pre dve noci smestena u Ginekolosko-akusersku kliniku i oseca se dobro.

T. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /