Subota, 21. jun 1997.

NISKOJ TELEVIZIJI ISTEKAO ROK REPUBLICKOG INSPEKTORA

Za vikend u TV vanredno stanje

Nis. - U Niskoj televiziji (NTV) vladace tokom ovog vikenda 'vanredno stanje' jer se ocekuju dramaticni dogadjaji s obzirom da je juce istekao rok koji je dao, republicki inspektor za radio veze zahtevajuci da mu se dostave cetiri kljucnja dokumenta za njen rad, izjavio je vd direktora NTV Miroslav Milanovic uz napomenu da ova televizija "nema sve papire jer ih je ili nemoguce dobiti ili ih je prethodna vlast zaturila".

"Posto smo dobili i dopis saveznog ministarstva za telekomunikacije da odmah prestanemo sa radom,i posto nas je vec cetiri puta u toku zadnjih dana posetila republicka finansijska policija, a ima najava da ce nam u posetu doci i inspekcija rada, ocekujemo dramatican vikend",rekao je Milanovic.

Rukovodstvo NTV je donelo odluku da nastavi rad cak i ukoliko im stigne resenje o zabrani emitovanja programa.U toku su i pregovori sa italijanskim televizijskim magnatom Silvijem Berluskonijem za nabavku jaceg televizijskog predajnika, koji bi trebalo da bude montiran na Jstarepcu, kako je i predvidjeno ugovorom izmedju bivse SG i RTS.

Nezvanicno doznajemo da je "dramaticnom stanju" u NTV doprineo i dopis nepotpisane grupe radnika ove televizije da ce stupiti u strajk ukoliko u toku jucerasnjeg dana ne bude sazvan sastanak svih zaposlenih na kojem bi trebalo da se odgovori na pitanja o licnim dohocima, poslovanju marketinga ili programskoj semi.Ovakav sastanak je odrzan i posle "odgovora" rukovodstva kuce, zavrsen bez jasnog zakljucka u vezi sa strajkom.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /