Subota, 21. jun 1997.

"NASA BORBA" SAZNAJE

Predstavnici "Salomon braders" uskoro u Beogradu

Beograd. - Predstavnici investicione banke "Salomon braders" trebalo bi do kraja ovog meseca da doputuju u Beograd da bi sa saveznom vladom razgovarali o mogucnosti da se emisijom drzavnih obveznica prikupe sredstva za odrzavanje stabilnosti kursa dinara, saznaje "Nasa Borba". U londonskoj kancelariji "Salomon bradersa", "Nasoj Borbi" receno je da "ovu informaciju ne mogu ni da potvrde ni da demantuju".

Investiciona banka "Salomon braders" bila je, izmedju ostalog, angazovana na organizaciji prodaje drzavnih akcija u Investicionoj i Postanskoj banci u Ceskoj, a gradonacelnik Praga nedavno je pregovarao sa ovom bankom o mogucnosti da grad izda obveznice i tako finasira neke komunalne radove. Za razliku od Jugoslavije koja nema utvrdjen kreditni rejting, rejting Praga je utvrdjen veoma visoko.

Tokom prosle godine jugoslovenska delegacija vodila je u Londonu pregovore sa firmama "Standard and Pur" i "Mudis" o utvrdjivanju rejtinga za SRJ.

Savezna vlada u saradnji sa republickim vladama priprema projekat koncesija nasih saobracajnica. "Salomon braders" ima jako odeljenje koje se bavi putnom mrezom. Za sada medjutim nema potvrde da bi ova investiciona banka mogla biti angazovana na tom poslu.

N.B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /