Subota, 21. jun 1997.

PISMO MIRKA MARJANOVICA LIDERIMA PARLAMENTARNIH STRANAKA

Poziv na razgovor o izbornim zakonima

Sastanak bi trebalo da se odrzi u utorak 24. juna u zgradi Vlade Srbije

Beograd. - Predsednik Vlade Republike Srbije uputio je poziv predsednicima parlamentarnih stranaka za razgovor o pitanjima koja se odnose na preciziranje demokratskih pretpostavki za predstojece izbore, saopstilo je juce Ministarstvo za informacije Srbije. Tekst pisma premijera Marjanovica glasi:

"Na sastanku u Vladi Republike Srbije, odrzanom 22. maja 1997. godine, povodom Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi, pokrenuto je i niz drugih pitanja koja se, pre svega, odnose na preciziranje demokratskih pretpostavki za predstojece izbore.

Ceneci da je obezbedjivanje i postovanje demokratskih pravila, kao i u dosadasnjim izbornim ciklusima, bitan preduslov za demokratsku i tolerantnu izbornu atmosferu, Vlada Republike Srbije smatra da bi bilo korisno da predstavnici parlamentarnih stranaka iznesu svoja misljenja i pristupe dogovoru o finansiranju stranaka, njihovom predstavljanju u medijima kao i drugim elementima vezanim za izborne zakone.

Sastanak ce se odrzati u sedistu Vlade Republike Srbije, Nemanjina 11, u sali na prvom spratu, u utorak 24. juna 1997. godine, s pocetkom u 15 casova. Na sastanak su pozvani: Milorad Vucelic, potpredsednik SPS, Dusan Mihajlovic, predsednik Nove demokratije, Vuk Draskovic, predsednik Srpskog pokreta obnove, dr Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, dr Zoran Djindjic, predsednik Demokratske stranke, dr Vojislav Kostunica, predsednik Demokratske stranke Srbije, dr Sandor Pal, predsednik Demokratske zajednice vojvodjanskih Madjara i dr Vesna Pesic, predsednica Gradjanskog saveza Srbije".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /