Subota, 21. jun 1997.

STRAJK GLADJU RATNIH VOJNIH INVALIDA U NISU

Najavljen odlazak pesice na protestni skup u Beograd

Nis. - Ratni vojni invalidi iz Nisa ce u dogovoru sa nasim kolegama iz centralne Srbije uskoro krenuti peske za Beograd kako bi stigli na centralni protesni miting ratnih invalida iz cele republike zakazan za 26.jun,saopstio je juce predsednik niskog Udruzenja ratnih vojnih invalida (RVI) Goran Milojkovic .

On je rekao da ce i ratni vojni invalidi koji su juce treci dan strajkovali gladju krenuti peske za prestonicu, uprkos tome sto se osecaju lose, jer su "svesni da moraju radikalizovati protest".Prema njegovim recima,ratni vojni invalidi vise nece blokirati saobracaj u centru Nisa.

"Danasnja blokada saobracaja, koja je bila najavljena nije uspela jer ratni invalidi ne zele da pred gradjanima stvaraju pogresnu sliku o sebi.Osim toga, jednom od cetvorice ratnih invalida koji su juce treci dan strajkovali gladju, Radisi Conicu je pozlilo, pa je intervenisala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoc.

Odbor za protest i strajk gladju pri udruzenju RVI u Nisu uputio je juce i otvoreno pismo komandantu trece armije general pukovniku Dusanu Samardzicu u kojem ga "kao ratnog druga" pozivaju da da ih poseti i svojim "autoritetom i polozajem pomogne u njihovoj borbi za golu egzistenciju".

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /