Subota, 21. jun 1997.

UPRAVNI ODBOR RTV CRNE GORE

Prekinuta rasprava o uredjivackim promasajima

Podgorica. - Upravni odbor Radio-televizije Crne Gore nije uspio juce da se dogovori oko toga kako da realizuje zakljucak Skupstine Crne Gore o utvrdjivanju odgovornosti glavnog i odgovornog urednika Televizije Vladislava Asanina.

Nakon pet i po sati rasprave o dnevnom redu, odnosno o tome da li razmatrati samo tzv. "slucaj Kolasin" (objavljivanje falsifikovanog saopstenja gradske organizacije DPS-a i demanti tog saopstenja od strane predsjednika Opstinskog odbora vladajuce stranke) ili o svim uredjivackim promasajima konstatovanim u skupstinskoj raspravi, predsjednik Upravnog odbora je prekinuo sjednicu, uz obrazlozenje da "sve treba dobro provjeriti i tek onda donijeti odluku".

Predrag Bulatovic nije stavio na izjasnjavanje ni zahtjev pet clanova ovog tijela o hitnom sazivanju sjednice na kjoj bi se razmatrala uredjivacke politike Televizije i odgovornost Vladislava Asanina. Bozidar Jaredic, republicki sekretar za informacije, iznio je niz primjedbi na rad urednistva Televizije. Pored ostalog, on je nezadovoljan i nacinom kako je izvjestavala sa Skupstine Crne Gore, kada je govorio Momir Bulatovic, (dala je 25 minuta za predsjednikove optuzbe na racun vlade, a 2,5 za odgovore ministara). "Moze li se ovdje govoriti o ozbiljnoj uredjivackoj politici, ili o necemu sasvim drugom", zapitao se Jaredic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /